3D printmarktTechnology

Evolve haalt $30 miljoen op voor versnelde uitrol STEP technologie

3D Ventures stapt met partners in 3D printerfabrikant

Om de commerciële uitrol van de STEP 3D printer in de VS, Canada en Europa te versnellen, investeert 3D Ventures samen met partners $30 miljoen in Evolve. Drie jaar geleden investeerden onder andere Stratasys, de Lego Group en Black and Decker al $25 miljoen in de printerfabrikant.


Evolve, ooit begonnen als onderzoeksproject bij Stratasys, wil met de STEP Selective Toner Electrophotographic Process 3D printtechnologie een alternatief bieden voor het spuitgieten van kunststof onderdelen. De technologie combineert beproefde 2D beeldvormingstechnologie met een gepatenteerde techniek voor het exact uitlijnen van de volgende laag poeder. Het zijn de snelheid en de afwerkingsgraad waarmee Evolve denkt dat het in serieproductie spuitgieten kan verslaan.

STEP technologie moet concurreren met spuitgieten op kwaliteit, kostprijs en snelheid

Vertrouwen in groeikansen

“De financiering door 3D Ventures weerspiegelt hun vertrouwen in ons bedrijfsmodel, ons groeitraject en ons vermogen om te voorzien in een behoefte in de markt van additive manufacturing,” aldus Steve Chillscyzn, CEO en oprichter van Evolve. Hij zegt dat de onderneming nu de juiste balans heeft gevonden tussen strategische en investeringspartners die de juiste ondersteuning kunnen geven aan de verdere groei. 3D Ventures wordt namelijk mede geleid door mensen met handson ervaring in de 3D printindustrie. Joe Allison, Managing Partner bij 3D Ventures en vroeger President van Stratasys Direct, zegt al veel onderdelen te hebben geprint in zijn loopbaan. Hij denkt dat de technologie van Evolve goed genoeg is om te concurreren met spuitgiettechnologie. “Zowel wat betreft kwaliteit, cost per part en productiviteit.” Allison is de vroegere eigenaar van Solid Concepts, het 3D print servicebedrijf dat hij verkocht heeft aan Stratasys. Ook de twee andere topmensen van 3D Ventures, Hugh Evans en Wally Loewenbaum, brengen naast het kapitaal de nodige ervaring in de maakindustrie mee. Deze laatste is voorzitter geweest van de raad van commissarissen van 3D Systems. Hugh Evans is een voormalig Senior Vice President van 3D Systems. Joe Allison en Hugh Evans zijn inmiddels in de Raad van Commissarissen benoemd.

Eerst SVP systeem geleverd

Afgelopen zomer heeft Evolve bekend gemaakt het eerste SVP systeem (Scalable Volume Production) te hebben geleverd aan een klant, wiens naam verder niet bekend is gemaakt. Met deze 3D printer kan men spuitgietkwaliteit onderdelen produceren in enkele uren, zonder eerst een matrijs te moeten maken. Voor de eerste klant is met name de korte doorlooptijd een aankoopargument, naast de kostenbesparingen.

Back to top button