3D printmarkt

ESEF Maakindustrie 2024: van duurzaamheid tot smart industry

Vijf thema’s centraal op vakbeurs voor innovatieve maakoplossingen

Innovatie, duurzaamheid, smart industry, ketensamenwerking en arbeidsmarkt; dit zijn de vijf thema’s die centraal staan tijdens EEF Maakindustrie 2024. Naast de technologieën en innovaties van exposanten is er een uitgebreid activiteitenprogramma, met onder andere de Maakindustrie Future Arena.


ESEF Maakindustrie biedt een blik op de toekomst van de sector met een breed scala aan exposanten die de industrie transformeren en andere bedrijven adviseren om toekomstbestendig te worden. Bij de deelnemers vind je dit jaar ook een aantal specialisten op het vlak van 3D printen, zoals Metal Technics 3D, Oceanz 3D Printing en  RP2,

Ook tijdens ESEF Maakindustrie 2024 is er opnieuw een uitgebreid lezingenprogramma.


Profiteren van efficiëntere machines

De maakindustrie een van de grotere energieverbruikers is. Men kan niet anders dan op zoek gaan naar milieuvriendelijke materialen en energiebesparende productieprocessen.  Duurzaamheid is dan ook een prominent thema tijdens het event in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens ESEF Maakindustrie 2024 krijgt dit thema zowel op de beursvloer als tijdens de kennissessies volop aandacht. Zo vinden bezoekers informatie over het integreren van duurzaamheid in de bedrijfsvoering en hoe bedrijven kunnen profiteren van energiemanagement en efficiëntere machines.


Next step in Smart Industry: data

Een van de hoofdthema’s in het kennistheater is Smart Industry. Digitalisering, robotisering en automatisering hebben een aanzienlijke impact gehad op de maakindustrie en blijven een belangrijke ontwikkeling in deze sector. Machines, apparatuur en zelfs producten worden uitgerust met sensoren en connectiviteit. De gegevens die hiermee worden verzameld kunnen worden gebruikt voor real-time monitoring, preventief onderhoud en optimalisatie van de productieprocessen. In aanvulling daarop zijn big data, 3D printen, supply chain digitalisering en cybersecurity onlosmakelijk met de branche verbonden.


Maakindustrie Future Arena

Het podium van de Maakindustrie Future Arena is gevuld met sterke inhoudelijke kennissessies met als hoofdthema’s duurzaamheid, smart industry en ketensamenwerking.  Het activiteitenprogramma behelst verder guided tours over de beursvloer en themapleinen – en straten. Zo zal er een loopbaanstraat zijn waar aandacht is voor de arbeidsmarkt. De Start-Up straat is de perfecte plek om kennis te maken met opkomende bedrijven met baanbrekende ideeën. 

ESEF Maakindustrie blijft daarnaast een hub waar professionals uit de maakindustrie samenkomen en toeleveranciers hun innovaties, technologieën en oplossingen voor OEM’s demonstreren.

Meer informatie over ESEF Maakindustrie vind je hier

En via deze link kun je je registreren voor een bezoek (dat tevens geldig is voor TechniShow 2024)

Back to top button