ManufacturersTechnology

Digital Metal verdrievoudigt printsnelheid

Met een software upgrade voor het DM P2500 systeem, verdrievoudigt Digital Metal de snelheid van deze 3D metaalprinter. De hogere printsnelheid gaat samen met behoud van de kwaliteit van het binderjettingsysteem, namelijk .


Snelheid, of beter gezegd het gebrek hieraan, is een vaak gehoorde kritiek op 3D metaalprinten, terecht of onterecht. Digital Metal zet nu een forse stap om serieproductie van kleinere componenten realistischer te maken. De software upgrade komt met alle nieuwe DM P2500 machines, terwijl de systemen die al in de markt staan, gebruik kunnen maken van een upgrade kit om de hogere snelheid te halen.

Hoge oppervlaktekwaliteit

Het Zweedse bedrijf is een van de minder bekende spelers in de 3D metaalprintindustrie. Het maakt onderdeel uit van Högenäs Group, ‘s werelds grootste producent van metaalpoeders. Digital Metal heeft een eigen binderjetting technologie ontwikkeld, die zich met name onderscheidt door de hoge oppervlaktekwaliteit. Hierdoor is minder post-processing nodig. Het gaat wel om kleinere componenten, waarvan er echter veel gelijktijdig in één batch geprint kunnen worden, omdat er geen support nodig is en men het bouwvolume optimaal kan vullen.

De Digital Metal DM P2500, die nu drie keer zo snel print dankzij een software upgrade.

Elk half jaar belangrijke upgrade

Met de nieuwe software, verdrievoudigt Digital Metal het printvolume in dezelfde tijdseenheid. Volgens Alexander Sakratidis, Sales & Marketing manager, verhoogt men zo de kostenefficiency. “We zijn van plan vergelijkbare significante upgrades voortaan twee keer per jaar uit te brengen.”

Ruim half miljoen onderdelen geprint

Digital Metal biedt zelf 3D print services aan met de DM P2500 in de Zweedse fabriek. Voor klanten zoals Volvo, Koenigsegg, Bosch, Honeywell en Montfort Watches zijn er in totaliteit al meer dan een half miljoen onderdelen geprint, verdeeld over meer dan 30 verschillende geometrieën. Hiermee wil het bedrijf onderstrepen dat de technologie zich leent voor serieproductie.

Back to top button