3D printserviceApplications

Cr3do 3D print grootste maquette van België

Cr3do (Creating 3D-Objects) heeft de grootste 3D geprinte maquette van België gemaakt. De maquette van de high tech Corda Campus in Hasselt is 3 bij 2,4 meter groot en geprint in meerdere delen. Cr3do is zelf gevestigd op de campus.

 

“Corda Campus staat voor technologie en innovatie. Voor de maquette kozen we daarom bewust voor 3D-technologie in de plaats van voor traditionele maquettebouw,” zet Raf Degens, algemeen directeur Corda Campus. Bijzonder en slim is de wijze waarop de noodzaak om de maquette in meerdere delen te printen wordt omgezet in een voordeel.

 

Modulair opgebouwde maquette toont kracht digital manufacturing

De maquette is namelijk dynamisch. Zodra er aanpassingen aan de campus komen, bijvoorbeeld doordat nieuwe bedrijven zich er vestigen, wordt een deel van de maquette opnieuw geprint. Dat kan relatief eenvoudig doordat de 3 bij 2,4 meter grote maquette is opgebouwd uit meerdere eilanden. Enkel een eiland hoeft dan opnieuw geprint te worden. “De kracht van de maquette van Corda Campus schuilt in het dynamische karakter ervan”, zegt Jens Raskin, CEO van Cr3do. “De maquette is modulair opgebouwd en opgedeeld in een aantal eilanden. Zodra er aanpassingen nodig zijn of elementen aan de maquette moeten worden toegevoegd, volstaat het om het betreffende eiland uit de maquette te lichten, aan te passen en nadien terug te plaatsen. Had Corda Campus voor een traditionele maquette gekozen, dan hadden we meteen het 5-jaren masterplan moeten uitvoeren.” Hiermee toont Cr3do de betekenis van 3D printtechnologie voor de maquettebouw. Omdat het hele proces digitaal verloopt, kunnen aanpassingen snel gerealiseerd worden en laat de nieuwe maquette zich eenvoudig maken.

 

TechCrunch Disrupt

Cr3do heeft de maquette 3D geprint van ABS; de elementen zoals beplanting en auto’s zijn op de klassieke wijze gemaakt. Het bedrijf is één van de acht Belgische innovatieve start-ups waarmee Startups.be vorige week naar de TechCrunch Disrupt conferentie in San Francisco is gegaan. Corda Campus is de internationaal toonaangevende technologie- en dienstencampus in de Euregio. Op de campus werken al 2.900 mensen in 85 bedrijven aan de producten en diensten van morgen. Corda Campus maakt deel uit van de LRM-groep.

 

Back to top button