3D printmarktTechnology

Cold spray specialist Titomic neemt Nederlands Dycomet over

Fries bedrijf wordt Europese vestiging voor Australische aanbieder cold spray technologie

Het Nederlandse Dycomet Europe, gespecialiseerd in Cold Spray technologie, wordt overgenomen door het Australische Titomic. Hiermee krijgt Titomic,ontwikkelaar van Kinetic Fusion, fysiek een voet aan de grond in de Europese markt en gaat het de Europese markt bedienen vanuit het Friese Akkrum.


Klaas Rozema, oprichter en CEO van Dycomet, wordt algemeen directeur van Titomic Europe. Hij neemt een jarenlange ervaring met cold spray technologie mee. De voorbije 13 jaar heeft hij deze verder ontwikkeld binnen Dycomet Europe. “Ik ben zeer verheugd dat Dycomet is overgenomen door een nieuwe eigenaar die onze sector begrijpt. Titomic past uitstekend bij ons huidige productenpakket en onze huidige expertise en kan de volgende groeifase ondersteunen, wat ons team veel mogelijkheden biedt”, zegt Klaas Rozema die gaat samenwerken met Herbert Koeck, CEO van Titomic.

Systemen Dycomet en Ticomic vullen elkaar goed aan

De schematische weergave van het Titomic Kinetic Fusion proces (afbeelding Ticomic)

Oppervlaktebehandeling

De overname draagt direct bij aan de omzet van Titomic, dat een gezonde pijplijn aan orders van klanten in Europa heeft. Daar worden nu de producten van het Friese bedrijf aan toegevoegd. Dycomet is oorspronkelijk begonnen met de lage druk Cold Spray technologie, later is daar de hoge druk variant aan toegevoegd. De voornaamste toepassing is het aanbrengen van slijtlagen op oppervlakken. Het rendement van het systeem is tot 95% en men kan een groot aantal metalen en legeringen verwerken. Tot de klantenkring behoren bedrijven als Rolls-Royce, Mercedes, Airbus, Siemens, VW en meerdere vooraanstaande universiteiten.

Stap op weg naar globale aanwezigheid

Herbert Koeck van het Australische bedrijf bestempelt de overname van de Friese onderneming als een belangrijke stap voor Titomic in het verwezenlijken van de strategische koers. Een globale footprint realiseren is daar een belangrijk onderdeel van. Naast het hoofdkantoor in Australië en de vestiging in de VS, wordt dit de derde vestiging van Titomic. Ook qua productportfolio ziet Koeck veel synergie. “Terwijl Titomic zich richt op hogedruktoepassingen, bedient Dycomet de soft-end markt voor lage en middelhoge druk. Met onze complementaire machines en productportfolio zal de gecombineerde expertise waarover de onderneming nu beschikt, de groei van de onderneming op nieuwe markten verder versnellen en de huidige klanten een breder productaanbod bieden.”

Foto: cold spray technologie (foto Dycomet Europe)

Back to top button