Materials

Clariant 3D Printing gestart

Ook Clariant gaat zich nadrukkelijker profileren in de 3D printmarkt. De Zwitserse kunststoffenproducent richt een aparte divisie op: Clariant 3D Printing. Het biedt in eerste instantie hoogwaardige filamenten aan voor 3D printen. Het gaat om zowel aangepaste filamenten als materialen met unieke kleurenopties en andere features.

 

Zwitsers chemieconcern stapt ook in snelgroeiende 3D printmarkt

Clariant stapt in deze snel groeiende markt, die volgens Wohlers al 7 jaar achter elkaar telkens met 28% per jaar groeit. De nieuwe Clariant 3D Printing groep gebruikt de jarenlange kennis en ervaring van Clariant in het aanpassen van polymeren voor een brede range van eindtoepassingen. Als basis voor de nieuwe filamenten gebruikit men Clariant additives, pigmenten en masterbatches.

 

Hoogwaardige filamenten

Clariant zegt alle filament zelf te gaan produceren. Het gaat ook nauw samenwerken met klanten uit de 3D printindustrie om de materialen kwaliteitseigenschappen mee te geven die aansluiten op wat toepassingen vragen. Denk daarbij aan weersbestendigheid (onder meer zonlicht en UV stralen), vlamvertraging en elektrisch geleidende eigenschappen. Naast een aantal op maat gemaakte kunststoffen voor 3D printen biedt Clariant ook een standaard portfolio aan filamenten. De levergrootte is afgestemd op specifieke behoeften van klanten. Het chemieconcern benadrukt dat de leveromvang flexibel is.

 

Wereldwijde uitrol

“Bij Clariant hebben we alle faciliteiten om hoogwaardige 3D printer filamenten te ontwikkelen die ready to print zijn”, zegt Richard Haldimann, hoofd New Business Development. “De bestaande Clariant productie infrastructuur biedt de 3D Printing business een wereldwijde presentie.”

 

Back to top button