Technology

Canon en Materialise werken samen: Magics voor Canon klanten

Canon Europe biedt haar 3D printklanten toegang tot Materialise Magics. Een strategisch partnerschap met het Belgische bedrijf zorgt ervoor dat Canonklanten voor hun 3D printopdrachten de softwaresuite, die ondersteuning biedt bij elke stap in de 3D printflow, kunnen gebruiken.

 

Printerconcern breidt afzetgebied 3D printers verder uit

Dat maken de beide bedrijven bekend. Recent maakte Canon Europe ook bekend dat de productintroducties in negen landen een vervolg krijgt met een 3D-printpropositie voor alle markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

 

Strategisch partnerschap met Materialise

De toegang tot de Magics vloeit voort uit het strategisch partnerschap dat Canon en Materialise hebben gesloten. Chris Blake, sales & marketing director voor 3D Printing bij Canon Europe, zegt: “De creatieve en commerciële mogelijkheden voor 3D-printen zijn enorm en de markt blijft zich ontwikkelen en uitbreiden. Daarom zijn wij altijd op zoek naar manieren om ons bestaande aanbod te verbeteren en onze klanten nog meer toegevoegde waarde te bieden. We zijn daarom blij dat een partner als Materialise helpt onze klanten de beste 3D-producten en -solutions te bieden. Materialise Magics biedt gebruikers de mogelijkheid om 3D data te importeren en verder te bewerken om de dataset printklaar te maken. Bestanden kunnen worden gerepareerd om problemen op te lossen en ‘waterdichte’ data en shortcuts te creëren die de 3D-printworkflows verbeteren. Met de software kunnen ook zaken als logo’s serienummers en texturen aan het ontwerp worden toegevoegd.

 

Sterke groeimarkt

Canon Europe breidt de 3D printactiviteit gestaag verder uit. Zo is het aantal landen waarin de 3D printers worden verkocht recent vergroot. Chris Blake: “De markt voor 3D printen groeit exponentieel nu klanten de mogelijkheden zien die deze technologie hen biedt. Er was geen betere tijd om in 3D te investeren.” Binnen verticale markten als AEC (Architectuur, Engineering en Constructie) en het onderwijs stijgt de vraag naar snelheid, flexibiliteit en keuzemogelijkheden.

Back to top button