3D printmarktApplications

Vink Academie helpt bedrijven innoveren met 3D printen

Vink heeft samen met adviesbureau Revelating Vink Academie opgezet. Van hieruit worden bedrijven die de stap naar 3D printen willen maken of verdiepen, begeleid. Daarnaast zijn er themaprogramma’s die verder gaan dan alleen de 3D printtechnologie, maar eveneens ingaan op zaken als digitalisering in de maakindustrie en nieuwe businessmodellen voor de digitale economie.

 

Drempel naar digitaal produceren wegnemen

Vink heeft de afgelopen jaren veel kennis en ervaring met 3D printen opgebouwd. Dit gaat men nu delen omdat, zo zeggen Wilco van Schriek van Vink en Hugo Jager van Revelating, het gebrek aan kennis en ervaring de grootste belemmering lijkt te zijn om 3D printen toe te passen. De maakindustrie toont interesse, maar zoekt naar toepassingen in het eigen bedrijf. Vandaar het initiatief voor Vink Academie. De kunststofspecialist brengt hierbij de kennis op het vlak van 3D printen in; Revelating neemt de ervaringen met de introductie van en het innoveren met behulp van nieuwe technologieën mee. Met de academie worden bedrijven op weg geholpen naar de digitale economie.

 

Drie blokken

Het programma van Vink Academie bestaat uit drie blokken. Allereerst is er het cursusblok. Hierin wordt het Curiousprogramma aangeboden naast Meeting of Minds 3D printen. In het eerste blok gaan deelnemers een hele dag kennis maken met 3D printen: van introductie, het modelleren tot en met de productie van een product en het zoeken naar de meest zinvolle toepassing. Meeting of Minds bestaat uit 7 masterclasses voor deelnemers uit verschillende sectoren, maar die wel de steile leercurve van 3D printen willen doorlopen, met als afsluiting een masterclass over digitale businessmodellen. Het tweede blok van Vink Academie bestaat uit meerdere themaprogramma’s met betrekking tot 3D printen, zoals de economische productie van kleine series, mass customization en businessmodellen. In het derde blok gaat het om vaktechnische trainingen, zoals werken met Food Grade gecertificeerde materialen, verlijmen van PMMA en ook 3D printen voor gevorderden.

 

Complete lijn

De Vink Academie sluit aan op de proposities Vink ‘On Demand’ voor digitale productie en Vink 3dPrinters voor hardware en grondstoffen. Vink is hiermee nu in staat om haar klanten volledig te ondersteunen bij haar introductie in 3dPrinten – van idee via innovatie tot productie.

Back to top button