MaterialspostprocessingTechnology

Bodycote bouwt extra HIP capaciteit in Sint Niklaas

Bodycote gaat de HIP capaciteit in Sint Niklaas vergroten. Tegen het einde van dit jaar moet een nieuwe Mega-HIP unit operationeel zijn. Bodycote zegt met deze investering klaar te zijn voor de groei van de 3D metaalprintmarkt voor aerospace delen, specifiek in Europa.

 

Voorbereid op groei AM productie aerospace componenten

Bodycote is ’s werelds grootste aanbieder van warmtebehandeling voor de metaalindustrie. Met HIP technologie – Hot Isostatic Pressing verbeteren de eigenschappen van 3D geprinte metalen onderdelen. De nabehandeling wordt ondermeer gedaan met aerospace alsook medische componenten die additief zijn geproduceerd.

 

Eind 2018 nieuwe unit in bedrijf

De vestiging in het Belgische Sint Niklaas is de locatie voor de Europese AM industrie. Aan de bestaande capaciteit moet nu een Mega HIP unit toegevoegd. Deze voldoet aan de NADCAP kwalificaties, specifiek ontwikkeld voor toeleveranciers die aan de luchtvaart en defensie leveren. De nieuwe installatie komt bovenop de uitbreidingen die vorig jaar al zijn gerealiseerd. Bodycote verwacht dat de wereldwijde en ook Europese markt voor AM delen voor de luchtvaartindustrie komende jaren gaat groeien. Daar is men nu op voorbereid, als de nieuwe installatie tegen het einde van 2018 operationeel zal zijn.

Lees verder op Made-in-Europe

 

Back to top button