3D printmarkt

Atum3D betrekt nieuwe huisvesting

Atum3D is ingetrokken in een nieuw kantoor in Gouda. Tristram Budel, CEO, bestempelt deze stap als een mijlpaal omdat vanuit de nieuwe locatie klanten veel beter ondersteund kunnen worden. “Integrale oplossingen, gebaseerd op onze industriële DLP Station 5, gaan verder dan het versturen van dozen. Training van klanten zowel als distributeurs en service horen dat net zo zeer bij.”

 

Méér faciliteiten voor training en ondersteuning gebruikers DLP 5 Station

Atum3D heeft zich de afgelopen twee edities van formnext internationaal op de kaart gezet. De DLP printer DLP Station 5 trekt de aandacht van internationale partijen. Ook de Industry Excellence Packs voor specifieke industriesegmenten slaan aan. Daarmee hebben gebruikers een combinatie van printer, materiaal en instellingen om direct aan de slag te gaan. Onderdeel hiervan zijn eveneens post-processing oplossingen die grotendeels geautomatiseerd verlopen.

 

Kennisoverdracht belangrijk

Tristram Budel, oprichter en CEO van de Nederlandse 3D printerfabrikant, benadrukt echter dat het in deze industrietak niet alleen om het schuiven van dozen gaat. Integendeel: de ondersteuning van klanten en distributeurs en de kennisoverdracht zijn volgens hem net zo belangrijk. Training is dan ook een van de onderdelen van de industriepakketten. “Door de toegenomen interesse waren we op onze vorige locatie uit ons jasje gegroeid. Met dit nieuwe kantoor hebben we een vestiging die dezelfde kwaliteit uitstraalt als onze producten.”

 

 

DLP printer blijft open systeem

Hoewel de harsen onderdeel uitmaken van de industriepakketten, blijft Atum3D de DLP printer als een open systeem aanbieden. De DLP Station 5 is daarom leverbaar zowel in een uitvoering met een standaard golflengte van 405 nm alsook in een versie met een lichtbron van 365 nm. Daarmee wordt het aantal harsen dat je kunt verwerken vergroot. Tristram Budel: “Kijkend naar waar we vandaag de dag staan, voet de DLP Station 5 voor veel van onze klanten waarde toe.” Volgens hem dicht de DLP printer het gat tussen de prosumer en een high end additive manufacturing systemen.

Back to top button