ManufacturersTechnology

Atum3D integreert AI in nieuwe software DLP Station 5

Atum3D toont op Formnext niet alleen het nieuwe DLP Station 5 samen met een nieuw harsplatform. De Nederlandse fabrikant van DLP printers lanceert er eveneens de nieuwe software Atum3D Operator Station. De nieuwe software maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Hiermee worden zowel de printjob voorbereiding als de postprocessing geoptimaliseerd en versneld.

 

Ook nieuwe 3D printer en branchegerichte industrypacks

Atum3D gebruikt opnieuw de beurs in Frankfurt (14-17 november) om een aantal belangrijke innovaties te lanceren. De nieuwe DLP printer DLP Station 5 werkt met een nieuwe lichtbron die méér vermogen levert. In combinatie met het open harsplatform, kan de klant verschillende golflengtes kiezen en resoluties, afhankelijk van het materiaal dat hij gebruikt. Afhankelijk van de toepassing kan de standaard 405 nm golflengte versie worden gekozen of de nieuwe 365 nm golflengte uitvoering. Volgens Guy Nyssen, channel manager, kun je daardoor de open harsplatformtechnologie maximaal benutten. “Bepaalde materiaaleigenschappen zijn momenteel alleen beschikbaar zijn bij gebruik van 365 nm uithardende harsen.” De nieuwe 3D printer is daarnaast qua praktisch gebruiksgemak op punten verbeterd.

 

Kunstmatige intelligentie

De tweede innovatie van Atum3D is de nieuwe software, Operator Station. Deze bevat nu de MAGS AI-technologie van Atum3D. Guy Nyssen: “Deze innovatie zorgt voor een geheel nieuwe benadering van objectoriëntatie en automatische support generatie. Hiermee optimaliseren en versnellen we zowel de voorbereiding als nabewerking.” Deze zelflerende algoritme zijn toegevoegd aan de algortimen waarmee Operator Station de nauwkeurigheid verbetert, bijvoorbeeld om echt ronde gaten in het werkstuk te creëren.

 

Branchegerichte combinaties

De derde introductie op Formnext betreft de nieuwe Industry Excellence Packs. Met deze combinaties biedt Atum3D specifiek op een branche gerichte combinatie van hardware, software, hars en diensten. Een tandtechnisch laboratorium heeft bijvoorbeeld andere wensen en eisen dan een industriële gebruikt van de DLP printtechnologie. Voor tandtechnische bureaus levert Atum3D bijvoorbeeld een speciaal hars dat in combinatie met de specifieke DLP 3D printer de nabewerking grotendeels automatiseert. De beschikbare packs zijn het Product Design Excellence Pack, het Dentistry Excellence Pack, het Jewelry Excellence Pack en het Manufacturing Excellence Pack. Guy Nyssen: “We zullen waarschijnlijk in de nabije toekomst nog meer Industry Excellence Packs toevoegen. Deze uitgebreide producten stellen ons in staat om onze ervaring en advies over te brengen aan potentiële klanten.”

 

Back to top button