Technology

ASML gaat met Fontys onderzoek doen naar 3D metaalprinten

ASML gaat samen met Fontys Engineering onderzoek doen naar 3D metaalprinten. De chipmachinefabrikant betaalt hiervoor een deel van de kosten van de metaalprinter in het 3D printlab van het Het Fontys Centre of Expertise High Tech Systems & Materials (HTSM).

 

ASML co-financiert metaalprinter

Fontys Hogeschool Engineering heeft niet alleen in de 3D metaalprinter geïnvesteerd omdat dit voor de studenten een belangrijke technologie is. De hogeschool stelt in het 3D printlab de technologie eveneens beschikbaar aan het bedrijfsleven om gezamenlijk praktijkgericht onderzoek te doen. De samenwerking tussen ASML en Fontys is een voorbeeld van de manier waarop bedrijfsleven en onderwijs de handen ineenslaan, om de innovatiekracht van beide partijen te versterken.

 

Sjef van Gastel van Fontys Engineering bij de metaalprinter.

3D printlab voor onderwijs en bedrijfsleven
Met 3D printen zoekt Fontys aansluiting bij vraagstukken uit het bedrijfsleven. De technologie biedt studenten de kans om nieuwe en baanbrekende oplossingen te bedenken. Met de kennis over 3D-metaalprinten kunnen zij een bijdrage leveren aan het vergroten van de concurrentiekracht van de hightechindustrie in de regio. ASML heeft afspraken gemaakt met het Fontys Centre of Expertise HTSM over de onderzoeken die in de komende tijd worden uitgevoerd. Het HTSM heeft in Eindhoven in het Objectlab een 3D printlab ingericht. Naast de 3D metaalprinter zijn er ook 3D kunststofprinters beschikbaar. Eveneens is er apparatuur voor 3D scannen beschikbaar.

Fontys neemt op 7, 8 en 9 maart deel aan Rapidpro in Veldhoven met het Virtual Reality Lab. HTSM doet niet mee.

Back to top button