3D print experts3D printmarkt

Arburg bundelt AM-activiteiten in Arburgadditive

Van Bosch afkomstige Victor Roman wordt de eerste CEO

Arburg bundelt alle 3D print activiteiten in het nieuwe bedrijf Arburgadditive. Per 1 december wordt Victor Roman CEO van de nieuwe onderneming. De oprichting van Arburgadditive onderstreept het vertrouwen dat de onderneming heeft in de toekomst van additive manufacturing.


Arburg brengt de twee activiteiten op het vlak van additive manufacturing onder in de nieuwe dochter. Dit zijn de Freeformer activiteiten, waar momenteel zo’n 40 mensen werken, en innovatiQ, dat een poos geleden door Arburg is overgenomen. Dit is het vroegere German Reprap. InnovatiQ ontwikkelt 3D printtechnologie die gebruik maakt van vloeibare siliconen.

Integratie in 2022

Qua locatie worden de activiteiten rond de Freeformer 3D printer in de loop van 2022 in de nieuwe dochteronderneming ondergebracht; innovatiQ blijft op de huidige locatie gevestigd, maar gaat wel rechtstreeks rapporteren aan de nieuwe CEO van Arburgadditive.

Nieuwe CEO

Victor Roman is al meer dan twee decennia actief in internationale technologiebedrijven. Hij heeft oorspronkelijk natuurkunde en machinebouw gestudeerd. Op dit moment is hij CEO van Bosch Industrial Additive Manufacturing, daarvoor is hij vanaf 2015 productowner AM bij het Duitse concern geweest. Bosch IAM is het AM-platform van Bosch, dat zich richt op mass customization met 3D printen maar dan wel met spuitgietkwaliteit. De nieuwe CEO van Additivearburg start 1 december.

Back to top button