Applications

Apple test 3D printen horlogekast Apple Watch

Honor laat een miljoen onderdelen voor vouwtelefoon 3D printen

Laat Apple in de nabije toekomst de behuizing van de Apple Watch 3D printen? Bloomberg bevestigde gisteren het bericht dat Apple momenteel testen doet met 3D printen. Het zou gaan om binder jetting technologie. Apple is hiermee niet de eerste producent van consumentenproducten die naar 3D printen grijpt. Het Chinese Honor print nu al het scharnier van de meest recente vouwbare smartphones.


De kast van de huidige serie Apple Watch wordt gemaakt met smeden en daarna CNC-frezen. Volgens Yahoo, dat zich mede baseert op Bloomberg, zou Apple momenteel testen of het 3D printen van de toekomstige titanium Ultra watch meerwaarde biedt. De techniek zou ook getest zijn voor de nieuwe Apple Watch 9 die op 12 september onthuld wordt. Het concern wil hiermee de afvalberg materiaal verkleinen en efficiënter werken.

Chinese concurrentie loopt voor
Hoewel deze stap van Apple de 3D printindustrie een impuls zou kunnen geven omdat hiermee de stap naar massaproductie wordt gezet, loopt het Amerikaanse concern niet voorop. Het Chinese Honor gebruikt additive manufacturing momenteel voor de productie van de afdekking van het scharnier voor de Magic V2, een vouwbare smartphone vergelijkbaar met de Samsung Fold. Door dit onderdeel te printen, heeft men het ontwerp zodanig kunnen aanpassen dat de functionaliteit sterk verbeterd is en tegelijkertijd het gewicht verlaagd. Het scharnier is bovendien dunner, wat direct gevolgen heeft voor de rikte van de smartphone. Ook Honor kiest voor titanium.

Eplus3D: $40 kostprijs een scharnier
Het schachtdeksel van het titanium lichtgewicht scharnier wordt geprint op machines van Eplus3D, de Chinese fabrikant van laser poederbed metaalprinters. Het moeilijkste deel van de legering van het schachtdeksel is het slijpen en polijsten. Na vergelijkingen en tests kozen Honor en zijn leverancier Eplus3D als een van de partners om de ruwe onderdelen (geprint in een titaniumlegering) voor hen te produceren. Eplus3D schrijft zelf over dit project dat de kostprijs van het 3D printen zo’n 4 dollar per onderdeel bedraagt, maar dat deze door de nabewerking (slijpen en polijsten) vertienvoudigt tot 40 dollar. Desondanks heeft Honor een order geplaatst voor in eerste instantie 1 miljoen producten

Back to top button