3D printmarkt

AM Ventures haalt €100 miljoen op voor investeringen in AM-startups

Interesse bij investeerders groot

Durfkapitaalfonds AM Ventures heeft €100 miljoen opgehaald bij een aantal partijen. Hiermee wil het investeringsfonds het portfolio van AM-startups uitbreiden. De interesse was groot: financiële partijen en andere investeerders hadden overtekend.


Het zijn niet alleen financiële partijen die de oorlogskas van AM Ventures versterken; ook oprichters van de bedrijven die al in het portfolio van het fonds zitten hebben dit keer meegedaan. Johann Oberhofer, medeoprichter en
managing partner bij AM Ventures, ziet dit als een enorme waardering. “Dit is een geweldige erkenning voor onze uitzonderlijke inspanning. We zijn trots op de grote betrokkenheid en het vertrouwen van eersteklas investeerders die ons steunen in onze missie.” De miljoenen komen verder van financiële partijen, mkb-ondernemingen, multinationals en ook investeringsfondsen van rijke families.

Arno Held (links) en Johann Oberhofer (Foto: Tobias Hase)

Portfolio verbreden

Met de €100 miljoen aan vers kapitaal wil AM Ventures het aantal investeringen uitbreiden, met name in de richting van industrieel 3D printen. “Wij zijn ervan overtuigd dat startende ondernemingen een sleutelrol zullen blijven spelen in het leveren van de innovatie die nodig is om de digitale wereld eindelijk naar de echte wereld te brengen” zegt Arno Held, co-founder. Hij ziet voor additive manufacturing een rol weggelegd in het verduurzamen van de manier waarop industriële goederen worden geproduceerd, in het versterken van toeleverketens alsmede in het aanpakken van klimaatproblemen. Momenteel heeft AM Ventures belangen in 17 AM-bedrijven verspreid over zes landen op drie continenten. Verleden jaar heeft het in Europa onder meer een belang genomen in MetShape, Headmade Materials en Scrona.

Foto: verleden jaar heeft het investeringsfonds een belang genomen in de Duitse producent van metaalpoeders Headmade Materials.

Back to top button