3D printmarktTechnology

AddUp neemt BeAM over

AddUp, de Franse fabrikant van 3D metaalprinters, heeft BeAM overgenomen. Dit is een andere Franse speler in de 3D metaalprintmarkt. BeAM produceert machines voor Direct Energy Deposition, het 3D lasercladden. AddUp breidt met deze overname het productportfolio uit. Het biedt nu zowel poederbedtechnologie als DED technologie aan.

 

AddUp biedt nu zowel poederbedtechnologie als DED

Het gebeurt nog niet zo heel erg veel in de AM industrie, dat machinebouwers andere spelers overnemen. Het management van AddUp laat hiermee zien dat het versneld een bredere propositie richting de klanten wil opbouwen. “Samen met BeAM en AddUp hebben we een unieke positie in additive manufacturing doordat we een volledige range AM oplossingen kunnen aanbieden”, zegt Vincent Ferreito, CEO van AddUp. Uniek is het nieuwe bedrijf niet, er zijn nog andere die beide technieken aanbieden.

BeAM

BeAM integreert de DED technologie in gesloten CNC gestuurde machines.

 

Overname komt op juiste moment voor BeAM

De overname komt voor BeAM op het juiste moment, laat CEO Vincent Gillet weten. “We stonden met BeAM op een punt in onze ontwikkeling waarop we zowel de productlijn moesten vergroten als geografisch verder uitbreiden. De komst van AddUp en de aandeelhouders Fives en Michelin, verzekert de verdere ontwikkeling van BeAM. We kunnen profiteren van hun industriële kennis en de middelen.” BeAM startte in 2012 en heeft ondertussen vestigingen in Straatsburg, Cincinnati en Singapore. Klanten zitten met name in de aerospace, defensie- en energie-industrie.

AddUp is een joint venture van de 3D metaalprintactiviteiten van Michelin en de machinebouwer Fives Groups.

 

Technologie voor grote, complexe delen

AddUp zegt dat de DED technologie een aanvulling is op de laser poederbed technologie waar met name klanten die grote, complexe onderdelen willen printen, van profiteren. Ook voor reparatiewerk heeft men nu een technologie in huis. Bij de Franse bedrijven werken meer dan 100 engineers aan de verdere ontwikkeling van de 3D metaalprinttechnologieën.
Details over de overname maken de beide bedrijven niet bekend.

 

Back to top button