3D printmarkt

Additive Industries verhuist naar nieuwe fabriek

Additive Industries gaat verhuizen. Zoals al eind vorig jaar aangekondigd, neemt het bedrijf de intrek in een voormalige Philipsfabriek op Strijp-T in Eindhoven. Hier voegt het haar hoofdkantoor samen met de ontwikkelactiviteiten, assemblage van de 3D metaalprintsystemen en het testen hiervan.

 

Voormalige Philipsfabriek op Strijp-S nieuwe hoofdkantoor

In de nieuwe vestiging van Additive Industries, die volledig gerenoveerd is en heel transparant wordt, maakten in de vijftiger jaren onder andere ASML en FEI (nu onderdeel van Thermo Fisher), hun beginjaren mee. “We zijn trots dat we opnieuw onze intrek mogen nemen in een inspirerend voorbeeld van industrieel erfgoed waar we de oorspronkelijke architectuur hebben bewaard en gecombineerd met een vleugje moderniteit”, zegt Daan Kersten, CEO. De nieuwe locatie is 7 keer groter dan de huidige vestigingen bij elkaar geteld.

 

Ambitie: top 3 speler in 2022

Het samenbrengen van R&D, assemblage en de back office is een stap in het realiseren van de ambitie die het bedrijf heeft om in 2022 een top 3 positie in te nemen in de industriële 3D metaalprintmarkt. Het laatste half jaar is men op alle fronten bezig om de fundamenten te leggen voor een verdere groei. Eerder dit jaar is bijvoorbeeld Paul Simons aangetrokken als directeur Operations & Supply Chain. Simons is afkomstig van Philips Healthcare en heeft een brede ervaring opgedaan in het professionaliseren van een maakbedrijf en het opschalen van de productie. Hij is verantwoordelijk voor alle interne processen en voor de hele supply chain die Additive Industries opbouwt om de productie van de Metalfab1 op te kunnen schalen.

Op 14 en 15 maart organiseert Additive Industries de jaarlijkse Additive World Conference in Eindhoven.

In het digimagazine van Made in Europe kun je meer lezen hoe Additive Industries de groei versnelt

Back to top button