3D printmarkt

Workshop rond belemmeringen 3D metaalprinten

Hoe kun je 3D metaalprinten effectief benutten? Die vraag staat centraal in een Teqnow event in februari, georganiseerd in samenwerking met het Material Innovation Institute. In een ronde tafel discussie krijgen de deelnemers de kans om belemmeringen 3D metaalprinten die ze in hun eigen bedrijf zien, aan te kaarten. Samen wordt er naar oplossingen gezocht.

 

Teqnow en M2I organiseren op 14 februari ’s middags een workshop waarop de centrale vraag is hoe kunnen we de mogelijkheden van deze technologie effectief benutten en toepassingen realiseren? Het doel van de bijeenkomst is samen met de deelnemers belemmeringen signalen, onderzoeken waarom deze niet worden opgepakt en samen proberen deze weg te nemen. De aandacht gaat deze middag vooral uit naar de poederbed technologie (selective laser melting) als Wire Arc Additive Manufacturing (WAAM).

 

Discussie onder leiding van experts

Het belangrijkste onderdeel van de bijeenkomst is een ronde tafel discussie. Deelnemers gaan in kleine groepjes samen met een of meerdere specialisten aan de slag om de belemmeringen die 3D metaalprinten tegenhouden, in kaart te brengen. Samen gaan ze ook over oplossingen discussiëren.  Deelname aan de workshop is gratis, maar staat alleen open voor bedrijven die al een stap verder zijn in het proces. Bedrijven die al actief zijn met 3D metaalprinten, zijn eveneens van harte welkom. Aanmelden kan hier.

 

Back to top button