designpostprocessingTechnology

Surface Skins voor 3D geprint prototype

Surface Skins is een nieuwe oplossing voor wie zijn 3D geprinte producten een mooie oppervlakteafwerking wil geven. Gebruikers kunnen in een catalogus uit meer dan 100 verschillende designs kiezen. Surface Skins gebruikt een eigen technologie voor het printen van de texturen. Later kan dezelfde textuur aangebracht worden op een productiematrijs. 

 

Textuur ook beschikbaar op productiematrijs

Het concept is ontwikkeld door Lehrmitt Design Studios, een design- en maakbedrijf in het Texaanse Austin. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van wandbekledingen en texturen voor op consumentenproducten, onder andere via inmould technieken. Surface Skins is de nieuwste ontwikkeling. Designers kiezen een van de 100 ontwerpen die al klaar staan in de designbibliotheek. Met een CAD-file van je product kun je online zien hoe het eruit ziet als het oppervlak bekleed wordt met het gekozen design. Daarna 3D print Lehrmitt Design Studios het product inclusief het gekozen oppervlak. Het is ook mogelijk om een eigen design te maken met gebruik van Photoshop of Illustrator. Hierin worden de skins in 2D ontworpen. Deze file wordt later geconverteerd naar een 3D file. In feite combineert het Amerikaanse bedrijf het 3D printen met andere afwerkingstechnieken in één proces. Is het prototype goed, dan kan de designstructuur aangebracht worden op de uiteindelijke productiematrijs. Surface Skins is namelijk oorspronkelijk ontwikkeld voor spuitgietproducten.

surface skins
De texturen zijn beschikbaar voor uiteenlopende consumentenproducten. Ook kunnen ontwerpers hun eigen textuur designen.

Prototypes consumentenproducten

De skins die Surface Skins aanbiedt, zijn bedoeld voor prototypes van consumentenproducten. Denk aan hoesjes voor smartphones, cosmeticaproducten maar ook schakelmateriaal en maquettes. Meer informatie vind je hier.

 

Back to top button