3D printmarktTechnology

Stratasys wordt partner van MTC

Stratasys wordt partner van het Manufacturing Technology Centre in het Verenigd Koninkrijk. Samen met bedrijven zoals Airbus, Rolls Royce, Siemens en BAE Systems gaan Stratasys en het MTC werken aan de verdere industrialisering van 3D printen. En dan denkt men zowel aan het 3D printen van functionele engineering componenten als ook aan het printen van multimateriaal componenten.

 

Stratasys J750 krijgt rol in ontwikkeling multimateriaal 3D printen

Een van de Stratasys 3D printers die bij het MTC komt te staan, is de J750. Deze vorig jaar geïntroduceerde machine 3D print full color producten én kan meerdere materialen in één werkstuk printen. De Stratasys J750 verlegt de grenzen van 3D printen doordat de designer zich niet meer hoeft te beperken tot één kleur en één materiaal. Meerdere kleuren en materialen kunnen zonder assemblage in één component worden verwerkt.

 

Stratasys wordt partner van het Britse MTC.

MTC: nieuwe technologie industrierijp maken

Het Manufacturing Technology Centre is een snel groeiend kennisinstituut, dat zich tussen de universiteiten en de maakindustrie positioneert. Vorige maand was professor David Wimpenny, een van de oprichters van het instituut, nog in Nederland. Hij sprak toen op Additive World Conference. In zijn presentatie ging hij in op de specifieke rol van het MTC, namelijk nieuwe technologie van TLR 3 naar TLR 7 (technology readiness level) brengen. “Daarmee kunnen bedrijven geld verdienen.”

 

Functionele onderdelen uit meerdere materialen 3D printen

Bij het MTC zijn meer dan 100 bedrijven aangesloten, waaronder zowel fabrikanten, materiaalproducenten als gebruikers van 3D printtechnologie. “We hebben een duidelijke missie om de mogelijkheden van de bestaande additive manufacturing technieken te demonstreren. Samen met bedrijven zoals Stratasys onderzoeken we hoe we grenzen kunnen verleggen”, licht Ross Trepleton, groep technologie manager bij MTC uit. Trepleton wijst nogmaals op de steutelrol die additive manufacturing speelt in Industrie 4.0, oftewel de digitalisering van de maakindustrie.

In Nederland staan er ook al meerdere Stratasys J750 3D printers, geleverd door Seido Systems

 

Back to top button