Technology

Roboze gaat samenwerken met Siemens

Samenwerking richt zich op energie-, mobiliteits- en luchtvaartindustrie

De Italiaans-Amerikaanse printerfabrikant Roboze en Siemens kondigen een strategische samenwerking aan. De nadruk ligt op het digitaliseren van automatiseren van de 3D print workflow. Siemens Digital Industries integreert de Roboze Argo 500 in de eigen productieprocessen.


Siemens en Roboze bundelen hun krachten en expertises om een complete workflow te ontwikkelen voor de industrialisatie van 3D printen. Ze richten zich daarbij met name op bedrijven in de energie-, mobiliteits- en luchtvaartindustrie. Met 3D printen moeten deze bedrijven hun productiviteit, flexibiliteit en hun concurrentiekracht vergroten.

Nadruk op industrialisatie 3D printen voor sectoren als energie, mobiliteit en luchtvaart

Siemens ervaart de mogelijkheden van Roboze 3D printers

“We zijn een weg ingeslagen waarbij we samen met Roboze het voortouw nemen om de productiecapaciteit van productiebedrijven over de hele wereld te verhogen”, legt Tim Bell, Additive Manufacturing Business Manager bij Siemens, uit. “We hebben het potentieel van Roboze’s 3D printen uit de eerste hand ervaren, zozeer zelfs dat we ervoor hebben gekozen om hun ARGO 500 in onze processen te implementeren.” Hij ziet volop kansen voor deze strategische samenwerking. De samenwerking moet voorbeelden opleveren die de kansen van de digitale transformatie in de drie sectoren onderstrepen.

Digitale transformatietrajecten

De focus in de samenwerking ligt op het wegwerken van de huidige belemmeringen voor industrieel 3D printen met hoogwaardige polymeren en composietmaterialen. Siemens en Roboze willen deze omzetten naar kansen. Francesco Pantaleone, VP Business Development bij de 3D printerfabrikant, zegt: “Voor ons is Siemens een ideale partner om nog meer aanwezig te zijn in deze innovatieve sectoren die strategische digitale transformatietrajecten willen starten”.

Back to top button