Technology

Ricoh en Tiger: thermoset materialen voor SLS

Ricoh en het Oostenrijkste Tiger gaan thermoset materialen geschikt maken voor SLS 3D printen. Met name de vlamvertragende eigenschappen openen nieuwe toepassingen in onder andere de automotive, aerospace en spoorwegindustrie.


De beide bedrijven willen gezamenlijk een end-to-end oplossing ontwikkelen door het materiaalportfolio van Tiger te combineren met de 3D printervaring van Ricoh.

Goede eigenschappen

Thermoset materialen zijn aantrekkelijk als je ermee kunt printen. Ze blijven namelijk altijd in een vaste vorm, waardoor de isotropische eigenschappen verbeteren ten opzichte van andere kunststoffen. Ook hebben thermoset kunststoffen van zichzelf al vlamvertragende eigenschappen, een geringe rookvorming en ze neigen niet te gaan druppelen als ze verwarmd worden. Deze eigenschappen maken het materiaal geschikt voor meerdere industriesegmenten.

Workshops

De ontwikkeling gebeurt bij de Europese 3D print service van Ricoh. Verleden jaar heeft Ricoh de 3D printactiviteiten in Europa verder uitgebreid. Men biedt nu ook naast selective laser sintering het high speed sinteren aan. Om de samenwerking met Tiger te vieren, organiseert Ricoh komende maanden verschillende workshops voor zowel beginners als gevorderden. Behalve een algemeen deel over de potenties van Additive Manufacturing gaan de workshops ook over de mogelijkheden met het nieuwe thermoset materiaal. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via 3Devents@ricoh-rpl.com

Back to top button