Applications

Purmundus Challenge Formnext open

Ook dit jaar kunnen ontwerpers, engineers en programmeurs meedingen naar de Purmundus award op Formnext. De uitdaging van de Purmundus Challenge 2017 liegt er niet op. Dit jaar is de jury op zoek naar 3D geprinte producten die grote contrasten combineren. Fusion 3D printing intelligently combined is dan ook het motto.

 

Fusion 3D: wie 3D print de beste tegenstelling?

Voor wie een duwtje in de rug nodig heeft. Allereest gaat het om innovatieve designs, 3D geprint, die door menselijke toepassingen tastbaarder worden. Daarnaast zoekt de jury in de inzendingen ongewone combinaties, waarin 3D printen toegepast wordt. Denk aan een product dat analoog en digitaal combineert; additive manufacturing met subtractive manufacturing; natuurlijk en kunstmatig; enkelstuks en normdeel. Dit soort tegenpolen wil de jury in één design terug vinden. En ze moeten natuurlijk optimaal de mogelijkheden van 3D printtechnologie weerspiegelen. Zo maar een product 3D printen zonder dat je echt de specifieke mogelijkheden van de techniek gebruikt, is bij voorbaat kansloos.

 

Beoordelingscriteria

De jury bestaat uit experts van toonaangevende internationale bedrijven en onderzoeksinstellingen. De jury beoordeelt de inzendingen op meerdere criteria. De belangrijkste zijn design, relevantie en het innovatieve karakter. Ook het economisch en sociaal potentieel worden meegewogen. Ontwerpers die materialen gebruiken die nog niet breed zijn doorgebroken hebben bij de jury een streepje voor. De award is immers ook een stimulans om naar materiaalontwikkeling voor 3D printen te kijken.

 

Publieksprijs

De winnaars van de Purmundus Challenge hebben uitzicht op geldprijzen ter waarde van € 6000 in totaal en nog enkele andere attractieve prijzen. In de Purmundus Challenge Area op Fomnext kan het publiek kennis maken met de inzendingen. Er wordt ook een publieksprijs toegekend. Bezoekers kunnen tijdens Formnext hiervoor stemmen. De inzendtermijn sluit op 30 september.

Meer informatie vind je hier.
Purmundus is het Duitse label voor 3Dgeprinte lifestyle producten.

 

Back to top button