ManufacturersTechnology

Primeur op Rapidpro: NextStep3D dealer Prodways voor hele Benelux

Een primeur op Rapidpro 2015: NextStep3D gaat de complete range high end 3D printers van de Franse fabrikant Prodways leveren in de Benelux. Ook de ondersteuning voor zowel medisch, dentale als industriële toepassingen wordt door het Nederlandse bedrijf geleverd.

 

Franse fabrikant 3D printers in de Benelux vertegenwoordigd

Prodways levert high-end oplossingen voor 3D-printing gebaseerd op DLP-techniek, door de Franse doorontwikkeld tot het MovingLight concept. De fabrikant gebruikt namelijk LED’s als lichtbron, in plaats van een laser. De LED’s bewegen over het bad met vloeibare polymeer, wat volgens Prodways een 10 keer snellere opbouw van het product oplevert. De LED-lichtbron is daarnaast goedkoper dan laser en kent lagere onderhoudskosten. Door deze techniek wordt aan de vraag naar snellere machines voldaan, die tevens nauwkeuriger printen en meerdere materialen kunnen gebruiken. De hoge kwaliteit maakt de technologie onder meer geschikt voor dentale en medische toepassingen, maar op EuroMold toonde Prodways ook industriële toepassingen.

 

Midden en hoger segment bedienen
NextStep3D directeur Bas Beltman is blij het dealerschap te kunnen aankondigen. “Voor ons betekent de samenwerking dat wij onze klanten zowel in het midden en hogere zakelijk segment van de markt nog beter kunnen adviseren en ondersteunen door de extra mogelijkheden die deze samenwerking biedt.” NextStep3D introduceert de Franse 3D printers deze week op RapidPro en eind maakt op de MTMS in Brussel Expo.

Prodways
Een voorbeeld van een industriële toepassing: Prodways heeft de matrijs 3D geprint waarmee het metalen deel is gegoten.

 

Samenwerking met DSM Somos
Eind verleden jaar is Prodways een samenwerking aangegaan met DSM-dochter Somos, dat al een aantal jaren 3D printmaterialen ontwikkelt. Het eerste resultaat van deze samenwerking is dat de Somos harsen geschikt zijn om met de Franse 3D printers industriële producten te maken, zoals mallen voor precisiegieten maar ook eindstukken.

Bart Leferink van Prodways houdt donderdagmiddag een lezing op Rapidpro.
Jasper van Dieten-Blom van DSM Somos presenteert donderdagochtend.

Back to top button