Manufacturers

Polaroid PlaySmart 3D printer mikt op het onderwijs

Polaroid brengt met de PlaySmart een compacte desktop 3D printer op de markt, ontwikkeld voor gebruik in het klaslokaal of thuis. Eenvoudige bediening en betaalbaarheid zijn twee belangrijke uitgangspunten geweest bij de ontwikkeling van deze 3D printer.

 

Polaroid is natuurlijk bekend van de instant camera’s. EBP Group heeft tegenwoordig de licentierechten. Deze groep is Europa’s grootste verzamelaar en verwerker van inkjet cartridges. Enkele jaren geleden heeft het besloten om te diversificeren naar de 3D printmarkt toe. De Polaroid PlaySmart is een van de nieuwe producten.

 

Filament wisselen tijdens printjob voor meer kleuren in één werkstuk

 

 

Eenvoudige bediening

De 3D filament printer met een bouwvolume van 120 bij 120 bij 120 mm en laagdiktes van 50 tot 300 micron, komt standaard met features die het voor scholieren en studenten gemakkelijk moet maken om de 3D printer te bedienen. Zo kan de volledige printer bediend worden met een app. Vanuit deze app kunnen bestanden worden geselecteerd en direct naar de printer worden gestuurd. Via de smartphone kan de Polaroid PlaySmart worden gestart. Standaard is een Wifi-camera ingebouwd. In alles hebben de ontwikkelaars er naar toegewerkt om de bediening eenvoudig te houden. Smart Eye technologie bijvoorbeeld: een algoritme vergelijkt de feitelijke print met het 3D model om de print te optimaliseren. Maar de 3D printer beschikt bijvoorbeeld over een verwarmd magnesium-aluminium printbed.

 

Meer kleuren in één werkstuk

Een bijzonder feature waar de fabrikant op wijst, is dat tijdens het 3D printen het filament gewisseld kan worden. Op die manier kunnen in één print meerdere kleuren worden gebruikt. De Polaroid Precise Filament Holder & Scale houdt precies bij hoeveel filament verbruikt is en waarschuwt als er onvoldoende filament op de spoel zit. In de SmartPrep software die Polaroid meelevert, kan tijdens de printjob voorbereiding worden aangegeven bij welke laag filament gewisseld moet worden. Deze digitale filamenthouder wordt standaard met de 3D printer meegeleverd. Polaroid levert eigen filamenten, in 20 kleuren PLA, 10 kleuren ABS en 10 kleuren PETG.

De Polaroid PlaySmart wordt geleverd inclusief een filamentrolhouder die het gewicht en lengte dat nog over is registreert.

 

De Polaroid PlaySmart kent een introductieprijs van € 449. Het filament wordt verkocht op spoelen van 1 kilogram.

 


Back to top button