3D printmarkt

Overheid VS neemt 3D print technologie op in standaard inkoopcatalogus

De Amerikaanse overheid heeft software, printers en materialen die nodig zijn voor 3D printen geïntegreerd in de standaard inkoopcatalogus, van waaruit jaarlijks voor 50 miljard dollar wordt ingekocht. De complete 3D print technologie inclusief toegang tot servicebedrijven is nu direct toegankelijk voor miljoenen ambtenaren. 3D Systems biedt het complete portfolio via deze catalogus aan tegen vooraf onderhandelde prijzen.

 

3D Systems biedt printers, software, materialen en Quickparts digitaal aan

Dat de Amerikaanse overheid fors investeert in onderzoek naar 3D printen en de implementatie van de technologie in het bedrijfsleven, is al langer bekend. Nu zetten de Amerikanen een belangrijke vervolgstap. De General Services Administration (GSA) is het inkoopbureau van niet alleen de federale, staat en lokale overheden maar ook aan de overheid gelieerde agentschappen. De GSA biedt nu via de catalogus ook 3D print technologie aan: 3D printers, software en services aan. Dat betekent dat de Amerikanen de technologie steeds meer beginnen te zien als een standaard commodity. Want producten worden pas in deze catalogus opgenomen als leverancier en GSA het eens zijn geworden over prijzen en andere inkoopcondities. De ambtenaren kunnen de 3D printers voortaan bestellen zoals ze ook hun balpennen, papier en PC’s bestellen. Jaarlijks kopen de ambtenaren voor zo’n 50 miljard dollar een goederen en services via de GSA, ongeveer 10% van de totale inkoop van de Amerikaanse overheid.

 

Ook link naar Quickparts

3D Systems heeft die onderhandelingen succesvol afgerond. Dat betekent dat de ambtenaren in de VS de 3D printers, de materialen, de software maar ook de services nu direct via de GSA-catalogus kunnen bestellen. De prijzen staan vast. 3D Systems haalt het 20 jaar lopend contract binnen via een van haar partners, Philips Federal Division. Deze onderneming richt zich uitsluitend op de Amerikaanse overheid en houdt zich uitsluitend bezig met het aanbieden van productietechnologie. In de catalogus zijn niet alleen de 3D printers, materialen en software van 3D Systems opgenomen, maar ook de toegang tot Quickparts. Dit is het productiebedrijf van de printerfabrikant, dat ook in Europa actief is vanuit onder andere Budel. Deze cloudgebaseerde productieservice wordt nu voor de Amerikaanse ambtenaren met een muisklik toegankelijk.

 

Back to top button