3D printmarktApplications

Jabil koopt eerste 3D PCB printer van Nano Dimension

Het Israëlische Nano Dimension meldt de eerste commerciële order voor de Dragonfly 2020 3D PCB printer. Nadat deze 3D printer al door een flink aantal bètaklanten getest wordt, is Jabil Inc. de eerste commerciële klant. Met de verkoop rondt Nano Dimension het bètaprogramma af.

 

Toeleverancier integreert 3D printer in ontwikkelproces

Het aan de Amerikaanse beurs genoteerde Jabil Inc. levert uitgebreide elektronica ontwerp-, productie- en productmanagementdiensten aan wereldwijde elektronica- en technologiebedrijven. Het gaat de DragonFly 2020 3D-printer inzetten voor het 3D printen van prototypes van de printplaten. Deze kunnen met de speciale 3D printer en de speciale inkten binnen 24 uur geprint worden, rechtstreeks vanuit het ontwerpprogramma.

Dragonfly

De Dragonfly 2020 3D PCB printer gaat bij Jabil zijn nu bewijzen in de prototype ontwikkeling. 

 

Groeiende vraag

De vraag naar schakelingen, inclusief PCB’s – het hart van elk elektronisch apparaat – bestrijkt een verscheidenheid aan industrieën. Reken hiertoe consumentenelektronica, medische apparatuur, defensie, lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie en telecommunicatie. Deze sectoren kunnen allemaal voordeel halen uit de 3D gedrukte elektronicaoplossingen. De technologie kan zowel voor prototyping als voor productie op korte termijn worden ingezet. Jabil least de 3D PCB printer van Nano Dimension.

 

Teqnow en 3D geprinte elektronica

Eind dit jaar organiseert Teqnow een studiemiddag op de High Tech Campus in Eindhoven over 3D geprinte elektronica. Tijdens deze bijeenkomst leren de deelnemers de huidige mogelijkheden kennen samen met de randvoorwaarden. Dit gebeurt onder andere aan de hand van concrete toepassingen. Ook wordt er een vooruitblik gegeven in welke richting het 3D printen van elektronica zich ontwikkelt. Wat mag er de komende 5 jaar verwacht worden? De Teqnow bijeenkomst vindt plaats op 6 december in het Holst Center in Eindhoven.

Meer informatie en aanmelden: put@metaalunie.nl (of telefonisch bij Jo van de Put 0622907425).

 

Back to top button