3D printmarktMaterials

Innofil3D gaat samenwerken met Beijing Tiertime

Innofil3D is een strategisch partnerschap aangegaan met Beijing Tiertime. Dit is een van de grotere Chinese 3D printerfabrikanten. Het bouwt de UP printers. Beide ondernemingen willen gezamenlijk de 3D printindustrie in zowel China als de VS verder ontwikkelen. Beijing Tiertime gaat het filament van Innofil3D in Azië en de VS verkopen.

 

Verkoop Nederlands filament in Azië en de VS

Innofil3D maakt sinds vorig jaar deel uit van BASF 3D Printing Solutions. De ontwikkel- en productievestiging op het Emmtec park in Emmen is nu een van de vier businessunits van de nieuwe 3D printonderneming van het Duitse chemieconcern.

 

Investeringen in Emmen

Een direct gevolg hiervan is dat er de komende tijd geïnvesteerd wordt in de locatie in Emmen. Zo komt er extra productiecapaciteit én flexibiliteit voor filament bij. Jeroen Wiggers: “De huidige lijnen hebben voorlopig voldoende capaciteit. We willen deze tweede lijn met name voor de flexibiliteit.” De uitbreiding van de productiecapaciteit houdt ook verband met de verdere uitrol van het merk Innofil3D naar Noord-Amerika en Azië, zo zegt Innofil3D directeur Jeroen Wiggers in een interview in de maarteditie van 3D Print magazine. “Grote bedrijven moet je wereldwijd kunnen bedienen.”

 

Een van de recente nieuwe filamenten van Innofil3D is ABS Fusion + filament. Dit is een ABS grade aangepast aan de eisen van engineering delen, maar wel gemakkelijk te verwerken op standaard 3D printers.

 

Chinese partner

Deze ambitie heeft nu dus een vervolg gekregen met de samenwerking met Beijing Tiertime. Behalve dat de Chinezen het Nederlands filament gaan vermarkten in de VS en Azië, willen de twee bedrijven ook samenwerken aan de ontwikkeling van industriële filamenten. “Beijing Tiertime biedt enorme voordelen voor Innofil3D in China”, zegt Jeroen Wiggers. “Ze hebben laten zien dat ze betrouwbare 3D printers kunnen bouwen en hebben een grote marktpenetratie. Wij denken dat door de samenwerking eindklanten in de VS en China in staat zullen zijn de voordelen van 3D filament printen maximaal te benutten.”

Groeiende vraag uit industriële markten

Andrew Qin, verkoopdirecteur bij Beijing Tiertime ziet de samenwerking vooral als een mogelijkheid om snel tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar premium materialen vanuit zowel de professionele als industriële 3D printmarkten. De uitbreiding naar Azië en de VS gaat op termijn in Emmen waarschijnlijk tot extra werkgelegenheid leiden. Momenteel werken er 20 medewerkers bij de filamentproducent.

Hier kun je het volledige interview met Jeroen Wiggers lezen

FOTO: Jeroen Wiggers van Innofil3D bezegelt de samenwerking met Tiertime met een ferme handdruk met Andrew Qin.

 

Back to top button