printersTechnology

Icr3ate mindmap 3D printer selectie

Besluiten om te investeren in 3D printen is één, maar hoe selecteer je vervolgens de juiste technologie? Icr3ate, een Nederlands digital makers lab in wording, heeft een goede mindmap ontwikkeld die helpt bij het beoordelen van selectiecriteria.

 

10 selectiecriteria professionele 3D printer

Als er één technologie is die zeer divers is, dan is het wel 3D printen. Ga je met polymeren aan de slag? Of metaal? Met was of zand voor gietmodellen? Of multimaterialen? En hoe zit het met operationele kosten? Is het materiaal vrij beschikbaar in de markt of koop je een 3D printer bij een fabrikant die met een lock inn model werkt?

 

Digital makers lab

Manfred van der Voort van Icr3ate hanteert in zijn mindmap 10 selectiecriteria voor een professionele 3D printer. Bij elk criterium noemt hij meerdere aspecten die je moet overwegen. Een mooi hulpmiddel om in ieder geval een richting te kiezen. Want uiteindelijk komt ook nog de keuze voor de technologie aan bod. Icr3ate is als digital makerslab in de Gelderse Foodvally nog in oprichting, maar organisaties kunnen al ondersteuning krijgen in de keuze voor een bepaalde technologie.

Hier vind je de mindmap van Icr3ate

 

 

Back to top button