Manufacturersprinters

Conrad RF2000: dual extruder 3D printer en 3D Printbox voor aansturing via de cloud

Conrad Business Supplies introduceert een nieuwe 3D-printer van haar eigen renkforce-merk. De nieuwe Conrad RF2000 is uitgerust met dual extruders, print in twee kleuren en biedt de mogelijkheid voor het maken van in water oplosbare 3D support structuren. Daarnaast komt Conrad met een 3D Printbox, een stand alone besturingseenheid voor de bediening van 3D printers zodat geen PC nodig is.

 

Stand alone unit vervangt PC in de aansturing van 3D printers

Conrad bouwt al enkele jaren een standaard FDM 3D printer. Nu zet men een stap vooruit met de komst va de RF2000, die vooral opvalt door de dual extruder. Andreas Bös, hoofd New Business & Innovations bij Conrad: “We geluisterd naar de reacties van onze klanten. De nieuwe RF2000 is een printer met nog meer mogelijkheden en functies. 3D printers worden tegenwoordig in de meest uiteenlopende industrieën en bedrijfstakken toegepast.”

 

conrad 3d printer
De nieuwe 3D printer van Conrad met dubbele extruder.

Verbeteringen

De RF2000 biedt dezelfde functionaliteit en eenvoudige bediening als de RF1000, maar beschikt over aanzienlijk meer functies. Daarbij gaat het onder meer om verbeterde printkamerverlichting voor een beter zicht op het printproces, een keramische verwarmingsplaat voor een betere hechting tijdens het printen en een groot LCD-display met hoog contrast voor meer bedieningsgemak. Andere aanpassingen in het ontwerp verbeteren de veiligheid en de koeling van de printer – dit zijn onder andere een extra ventilator en een noodknop.

 

Aansturen via de cloud

Tegelijkertijd presenteert Conrad een nieuwe besturingseenheid voor de 3D printers, zodat je geen aparte PC meer nodig hebt. De 3D Printbox zorgt voor meer comfort bij de bediening van de printer. De 3D Printbox kan ook gebruikt worden in combinatie van FDM-printers van andere merken, zoals MakerBot. Het gaat om een plug and play besturingsunit, die zowel via een lokaal netwerk aan 3D printers gekoppeld kan worden als via de gratis Astroprint cloud. Hiermee kunnen 3D files online worden ‘gesliced’ en kunnen de printers bediend worden vanaf een smartphone, een tablet of een PC via het internet. Naast besturings- en beheerfuncties voor de printer biedt de Printbox opslag voor 3D modelgegevens en afbeeldingen met een hoge resolutie. Als accessoire is een webcam leverbaar voor voortdurende controle tijdens het 3D printen.

Back to top button