ManufacturersMaterialsTechnology

Colorfabb introduceert Stacker S4 en nieuwe lijn HT-filament

De Hannover Messe laat deze week ook een aantal innovaties op 3D printgebied zien. Zo lanceert het Nederlandse Colorfabb de nieuwe versie van de Stacker. De heel nieuwe Stacker S4 kan printen met temperaturen tot 300 graden C. Daarmee is deze FDM-printer geschikt voor de nieuwe lijn copolyesters van Colorfabb.

 

Hannover Messe platform voor lancering 3D printmateriaal voor technische onderdelen

Vorig jaar nam Colorfabb voor het eerste deel aan de Hannover Messe en trok toen veel aandacht met de Stacker, een 3D printer die aanvankelijk op Kickstarter is gelanceerd (foto). De Stacker S4 die dit jaar in Hannover in première gaat, verschilt wezenlijk van de eerste versie. De S4 is een 3D printer voor hoogwaardige toepassingen, geschikt voor de allernieuwste materialen van Colorfabb, de Amphora range. Colorfabb zelf zegt dat de Stacker S4 geschikt is voor het printen van functionele onderdelen, niet enkel prototypes. Deze S4 beschikt opnieuw over 4 extruders en heeft een bouwplatform van 35 bij 52 bij 66 cm.

 

colorfabb HT
Met het nieuwe HT filament kunnen technische componenten worden geprint.
stacker S4
De nieuwe Stacker S4 die deze week op de Hannover Messe in premiere gaat. (Foto: Colorfabb)

 

Functionele delen printen

Het is echter vooral de temperatuur van 300 graden C waarmee geprint kan worden wat nieuwe mogelijkheden opent. Daarom toont Colorfabb in Hannover de nieuwste materialen, waaronder een aantal copolyester filaments. Deze Amphoralijn is samen met Eastman Chemical Company ontwikkeld en is in maart uitgebreid met de nieuwe Colorfabb_HT filaments. Het filament is styreenvrij, heeft goede smelteigenschappen en levert dimensionele stabiliteit. De nieuwe HT-filaments zijn daarnaast bestendig tegen temperaturen tot 100 graden C. Volgens Ruud Rouleaux, directeur van Colorfabb, is dit nieuwe materiaal zodanig dat professionele gebruikers verder kunnen gaan dan prototyping. “Het is een engineering materiaal dat voor real-world toepassingen gebruikt kan worden, waarmee 3D geprinte objecten volledig functioneel worden.” Het nieuwe materiaal is dan ook met name bedoeld voor de professionele gebruikers die met 3D printen technische componenten willen maken.

Colorfabb is op de Hannover Messe te vinden in hal 4 stand C52 op het start-up en innovatieplein. De Stacker S4 zal vanaf komende zomer leverbaar zijn.

 

Back to top button