TechnologyVR and AR

3DExperience platform ondersteunt HTC VR-bril

Engineers die het 3DExperience platform van Dassault Systèmes gebruiken, kunnen hun ontwerpen bekijken, controleren en valideren met virtual reality. Het designplatform ondersteunt namelijk de HTC VR-bril Vive Business Edition. Vorige week hebben HTC en Dassault Systèmes op CES 2017 laten welke nieuwe VR mogelijkheden hierdoor ontstaan.

 

VR wint snel terrein in industrie

Dassault VR
De Vive Business Edition van HTC leent zich qua technologie goed om ontwerpen in CATIA in VR weer te geven.

Het wordt steeds duidelijker dat Virtual Reality (VR) in rap tempo beschikbaar komt voor professionele toepassingen. “Het bedrijfsleven begint steeds meer de strategische waarde in te zien van virtual reality”, zegt Olivier Ribet, vice president High-Tech Industry bij Dassault Systèmes. Deze toepassingen lopen uiteen van het beoordelen en valideren van designs tot en met de inzet in het salestraject. Klanten kunnen al voordat een machine of installatie gebouwd is, deze in virtual reality ervaren. Dat geeft engineers de kans om hun ontwerpen te perfectioneren. Marketeers en sales medewerkers kunnen met virtual reality persoonlijke gebruikerservaringen creëren, zo verwoordt Ribet de voordelen. Dassault Systèmes is de eerste die met een professionele designtoepassing de HTC VR-bril ondersteunt.

 

Unieke eigenschappen HTC Vive ideaal voor Catia applicaties

De ondersteuning van het 3DExperience platform voor de VR technologie van HTC, is een belangrijke stap om virtual reality op grotere schaal in de industrie toe te passen. Hierdoor kunnen VR toepassingen tegen lage koste op grote schaal worden ingezet. Volgens HTC is het lasertracking systeem van Vive met name ideaal voor de CATIA-applicaties. Vive kenmerkt zich door de grote precisie van het lasertrackingsysteem en de geringe vertraging in de data overdracht. Hierdoor ziet de gebruiker vloeiende VR beelden door de HTC bril. Deze nieuwe manier voor het bekijken van virtuele modellen op het 3DExperience-platform geeft de gebruiker een beter beeld van het design van een object dan wanneer het alleen op een computerscherm worden getoond.

Begin maart vindt in Veldhoven Virtal Revolution plaats, deze vakbeurs gaat over VR en AR. In de februari van het 3D Print magazine besteden we hier extra aandacht aan, onder andere aan de samenwerking tussen Dassault Systèmes en HTC.

Back to top button