3D printmarkt

Japanse investeerders stappen in 3DEO

3D print oplossing moet adoptie AM in Japanse maakindustrie vergroten

De Development bank of Japan en het Japanse Epson (Seiko Epson Corporation) doen een strategische investering in 3DEO. Het Amerikaanse precisie 3D printbedrijf voor onder andere de halfgeleiderindustrie gaat hiermee verder uitbreiden in zowel Nood-Amerika als Japan. De Japanse investeerders zien deze stap als een mogelijke aanjager van de adoptie van additive manufacturing in de Japanse maakindustrie.


“Door de AM-mogelijkheden van 3DEO te integreren met de nauwgezette engineeringtraditie van Japan, willen we nieuwe productiviteitsniveaus ontsluiten en de productiemogelijkheden uitbreiden in een van ‘s werelds toonaangevende economieën”, zegt Payman Torabi, CTO en medeoprichter van 3DEO. Behalve op de halfgeleiderindustre halfgeleider richt 3DEO zich op ruimtevaart-, medische apparatuur en andere industriële sectoren.


Development Bank of Japan wordt contactpunt voor 3DEO in Japan


Niet alleen geld

De strategische investering draait niet alleen om geld. De Japanse ontwikkelingsbank gaat 3DEO actief ondersteunen en gaat nauw samenwerken met Epson om de specifieke technologie verder uit te rollen in Japan. DBJ fungeert als een schakel voor alle betrokken partijen, waaronder de nationale en lokale overheden en gerelateerde particuliere bedrijven, en bijdragen aan de sociale implementatie van DfAM in Japan, met als doel bij te dragen aan de innovatie en herstructurering van de verwerkende industrie. Men gelooft namelijk in de rol die additive manufacturing kan spelen in de Japanse metaalindustrie.


Adoptie AM moet omhoog

Japan heeft een sterke traditie in precisiegieten als basis en volgend daarop de verspanende nabewerking en assemblage. Dit heeft de groei van de verspanings- en assemblage-industrie mogelijk gemaakt, net als de optimalisatie van de toeleveringsketen in termen van kwaliteit en kosten. Maar hoewel er een beweging is in de richting van onderzoek en ontwikkeling van AM-technologieën en DfAM, is de adoptiegraad op productielocaties erg laag. Deze samenwerking is klaar om deze uitdagingen aan te gaan en bij te dragen aan de vooruitgang van AM-technologieën binnen het gevestigde Japanse productielandschap. “Deze investering is een bewijs van het vertrouwen in en het potentieel van de innovatieve aanpak van 3DEO”, adus Payman Torabi.


End-to-end oplossing

3DEO specialiseert zich in het 3D printen van complexe metalen componenten/assemblages en geavanceerd Design for Additive Manufacturing (DfAM). Het bedrijf in Los Angelas beschikt over een patentportfolio van 18 patenten. Het biedt een end-to-end oplossing: eigen software, metaal 3D-printers, robotica en materialen. Deze integratie vermindert de complexiteit voor klanten, waardoor ze kunnen opschalen zonder de last van het zelf beheersen van AM-processen, ondersteund door de uitgebreide DfAM-training en expertise van 3DEO. Twee jaar geleden heeft 3DEO voor het eerst de Saffron 3D metaalprinter en de achterliggende technologie aan de buitenwereld gepresenteerd.

Foto: 3DEO

Back to top button