3D printmarkt

Wil Desktop Metal instappen in slm-technologie?

Bloomberg meldt dat DM het Duitse SLM Solutions wilde overnemen

Desktop Metal heeft interesse in SLM Solutions. De Amerikaanse ontwikkelaar van binder jetting technologie zou zo’n €600 miljoen hebben willen betalen voor de Duitse fabrikant van selective laser melting metaalprinters. De onderhandelingen zijn echter afgeketst, zo meldt persbureau Bloomberg.


Desktop Metal houdt de vaart er dit jaar in. De omgekeerde beursgang heeft het bedrijf extra cash én de mogelijkheid om geld op te halen met aandelen opgeleverd. Vlak daarna is EnvisionTec gekocht en qua technologie-ontwikkeling heeft Desktop Metal onlangs bekend gemaakt dat de nieuwe generatie desktop metaalprinters de stap van het verwijderen van bindmiddel overslaat. En nu hebben de Amerikanen blijkbaar interesse in de klassieke metaalprinttechnologie.

Bod zou fors hoger zijn dan beurswaarde

Bloomberg meldt dat er enkele besprekingen tussen de twee bedrijven zijn geweest, maar dat ze zijn stopgezet om niet nader genoemde redenen. Op de geruchten steeg deze week de aandelenkoers van SLM Solutions op de beurs in Frankfurt gevoelig. Maar de totale waardering van het concern bleef steken rond de €353 miljoen, ver onder het vermeende bod. De grootste aandeelhouder in SLM Solutions is nog altijd Elliot Management Corp, dat zich vijf jaar geleden inkocht toen GE de Duitsers wilde inlijven. De hogere prijs die de Amerikaanse belegger verlangde, deed GE afzien van de overname.

SLM Solutions verwacht in 2021 opnieuw groei

Uit de voorlopige resultaten die SLM Solutions onlangs bekend maakte, blijkt dat de printerfabrikant vorig jaar de omzet met 24% heeft zien toenemen tot €61 miljoen. Voor dit jaar verwacht men een groei van minstens 15%, mede doordat de leveringen van de eerste machines van de nieuwe generatie NXG XII 600 later dit jaar op gang komen.

Maandag 15 maart komt Desktop Metal na de beursgang voor het eerst met kwartaalcijfers naar buiten. In de conference call met analisten zal het onderwerp SLM Solutions ongetwijfeld aan bod komen.

Back to top button