3D printmarktApplications

VW investeert verder in 3D printtechnologie

Volkswagen investeert stevig in additive manufacturing. De autofabrikant heeft met meerdere partijen samenwerkingsovereenkomsten gesloten en gaat verschillende AM-technieken toepassen. Onder andere gaan de Duitsers de Nederlandse Metalfab1 van Additive Industries inzetten.

 

Samenwerking met Additive Industries

VW heeft nu ook de Metalfab1 van Additive Industries gekocht. Deze is in september geplaatst bij de autofabrikant in Wolfsburg. Het gaat om een volledig geïntegreerd systeem. De beide bedrijven hebben tevens een samenwerkingsovereenkomst gesloten. “Wij zien veel potentieel voor 3D metaalprinten voor een breed aantal auto-onderdelen en voor tooling”, aldus Klaurs-Jürgen Herzberg van VW.

 

Supply chains gaan veranderen

De VW Group is eveneens een van de twee bètaklanten van de HP Metal Jet. Martin Goede, bij de autobouwer verantwoordelijk voor technologie planning en ontwikkeling, zei in september op de IMTS al dat men na het 3D printen van prototypes en assemblagegereedschappen nu de stap naar productie wil maken met AM-technologie. “Het kost tijd om anders te leren denken voor de mensen die ermee aan de slag moeten gaan.” Als 3D printen uiteindelijk in de productie belandt, gaat dat de supply chains wel veranderen, voorspelde hij twee maanden geleden. Volkswagen integreert de HP Metal Jet in de lange termijn design en productie roadmap, waarbij men start met het 3D printen van gepersonaliseerde onderdelen, zoals naambadges voor aan de buitenkant van de auto’s.

 

Alle assemblagetools T-Cross printen

De autobouwer breidt daarnaast de 3D printactiviteiten met de multijet fusion printers van HP uit. Tegen het eind van dit jaar wil men alle assemblage tooling voor de nieuwe T-Cross printen op de HP kunststof printer.

 

Back to top button