ManufacturersTechnology

VShaper Med 3D print én steriliseert

VShaper haalt de bezem door de lijn 3D printers. Naast de naamswijziging in VShaper 270 (van de VShaper One 3D) is het grote nieuws de komst van een 3D printer met een werkblad van 450 bij 450 mm, de VShaper 450. Tevens brengt de Poolse fabrikant van beide topmodellen een medical versie uit, VShaper Med. Deze versies zijn speciaal ontwikkeld voor de medische markt.

 

VShaper brengt groter topmodel en speciale medische versie op de markt

De Nederlandse distributeur van VShaper, Vekashape, maakt dit bekend. Het gaat vooral om het vlaggenschip van de 3D printerlijn, laat Vekashape oprichter en eigenaar Honorata Verbunt weten. Vanaf nu zijn er twee standaard printers, de VShaper 270 en de VShaper 450. Het eerste model is leverbaar in een Single, Double en Pro uitvoering. Daarbij is de Pro uitvoering geschikt voor het 3D printen met hoog temperatuur materialen. Het nieuwste model is de VShaper 450, die zowel in een Single als Double uitvoering leverbaar is. Deze 3D printer heeft een groter werkbereik, namelijk 450 bij 450 mm bij 450 mm.

VShaper Med
De VShaper MED 3D print én steriliseert de stukken.

Medical uitvoering

Naast de verschillende uitvoeringen wordt er van beide modellen een Med versie op de markt gebacht. Deze 3D printers zijn speciaal ontwikkeld voor de medische wereld en de specifieke eisen die hier gesteld worden. In ziekenhuizen ontdekken chirurgen steeds meer de mogelijkheden die 3D printen biedt. Honorata Verbunt: “In de medische wereld wordt steeds meer ontdekt dat 3D FDM printen veel voordelen biedt. Denk hierbij aan studieobjecten, visualisatie ten behoeve van operatievoorbereiding, betere communicatie met familieleden van patiënt of de patiënt zelf.” Ook hulpgereedschappen voor operaties en zelfs implantaten worden steeds vaker 3D geprint.

 

Direct steriliseren

De VShaper Med print met 450 graden C, waardoor het mogelijk is materialen zoals PEEK te printen. Bijzonder aan de VShaper Med is dat het 3D geprint model direct gesteriliseerd kan worden. Dit gebeurt met UV technologie. Deze mogelijkheid maakt deze 3D printer het ultieme gereedschap voor een modern ziekenhuis, aldus Honorata Verbunt. Zij heeft dan ook hoge verwachtingen van de VShaper Med printers, vanwege de betaalbaarheid, compleetheid en de betrouwbaarheid.

FOTO: Een voorbeeld van PEEK dat Vekashape eerder dit jaar op RapidPro toonde.

Back to top button