ManufacturersTechnology

Ultimaker lanceert instapmodel S3 en S5 Pro Bundle

Ultimaker lanceert vandaag op TCT Show in Birmingham zowel een nieuw instapmodel, de S3, als een aanvulling op de S5. Voor het topmodel van de Nederlandse fabrikant komt er een S5 Pro Bundel. Deze bestaat uit een Air Manager en een Material Station, waarmee de autonomie van de 3D printer flink wordt verlengd.

De Ultimaker S3 is de nieuwe desktop 3D printer, bedoeld voor engineers die de eerste stappen op 3D print vlak zetten. De printer heeft een kleiner bouwvolume dan de grotere broer S5, maar gebruikt verder praktisch alle technologie van het grotere model. De S3 is klaar om composietmaterialen te printen. De feederwieltjes zijn van gehard staal gemaakt. Wil je meer abrassieve materialen printen, moet je wel nog de CC print core kopen, dezelfde als op de S5 voor deze materialen worden gebruikt.

S5 Pro Bundle
In het Material Station, onderdeel van de S5 Pro Bundle, passen zes spoelen met filament.

Verdere industrialisering 3D printen met de S5

De S5 Pro Bundle is bedoeld voor de bedrijven die het 3D printen met de Ultimaker S5 verder willen professionaliseren en industrialiseren. De Air Manager is een speciale gesloten top voor de printer. Hiermee wordt de bouwkamer afgesloten en wordt tot 95% van alle fijnstofdeeltjes uit de lucht gezuiverd. Het tweede onderdeel van deze bundel is een Material Station voor de S5. Hierin passen 6 spoelen met filament. De unit wisselt deze automatisch als een spoel leeg is, zodat de Ultimaker S5 langere tijd kan printen zonder interventie door een operator of engineer. Ook wordt het vochtgehalte in de bay automatisch geregeld, zodat deze onder 40% relatieve luchtvochtigheid blijft.

Probleemloos 3D printen

Volgens Paul Heiden, Vice President of Product Management, is de S5 Pro Bundle ontwikkeld naar aanleiding van vragen van gebruikers. Zij willen zowel een afgesloten 3D printer als een droge materiaalopslag om het risico van vocht in het materiaal te verkleinen. “De Ultimaker S5 Pro Bundle lost dit alles op en geeft gebruikers de mogelijkheid hun 3D print toepassingen naar een volgend niveau van kwaliteit en consistentie te brengen.”

FOTO boven: links twee keer de S5 met Pro Bundle, daarnaast het nieuwe instapmodel S3.

Later deze week kun je een uitgebreider artikel over deze innovaties van Ultimaker verwachten.

Back to top button