Applications

Tenco DDM en 3WIN gaan orthopedische 3D printtoepassingen ontwikkelen

De Duitse speciaalmachinebouwer 3WIN Maschinenbau uit Aken gaat samen met Tenco DDM orthopedische 3D print toepassingen ontwikkelen. Beiden kunnen het project starten dankzij een B2S voucher die het Duitse bedrijf toegekend heeft gekregen in het kader van het Hyperegio project.

Hyperegio is een innovatiehub van de Euregio Maas-Rijn, met name bedoeld om kleinere en middelgrote bedrijven te ondersteunen in hun innovatie. Dat gebeurt onder andere via de B2S vouchers ter waarde van 6000 euro. Met zo’n voucher kunnen bedrijven samen met een partner aan het begin van een innovatietraject voor product of dienst onderzoek doen. In het geval van Tenco DDM en 3WIN zijn beide bedrijven via LIOF en de regionale ontwikkelingsmaatschappij AGIT aan elkaar gekoppeld.

B2S voucher legt basis voor langere samenwerking

Dagmar Wirtz, directeur van 3WIN: “Samen met Tenco DDM kunnen we op een ongecompliceerde, gerichte en efficiënte manier samenwerken. Zo’n partner met ervaring op het vlak van 3D printtechnologie zochten we.” Tom Castermans, directeur van het 3D printbedrijf uit het Belgische Genk, zegt dat het de moeite loont over de grens te kijken als je op zoek bent naar partners. “De kwaliteit van ons werk wordt beter gewaardeerd aan de Duitse kant dan aan de Belgische kant van de grens.” De twee bedrijven denken nu al na over hoe ze hun samenwerking ook op langere termijn kunnen voortzetten. De voucher heeft daar een goede basis voor gelegd.

FOTO: van links naar rechts Ralf Meyer (AGIT), Dagmar Wirtz (3WIN Maschinenbau), Tom Castermans (Tenco DDM), Peter Gier (AGIT), Rob Bimmel (LIOF) en Georg Buss (3WIN) bij de uitreiking van de B2S voucher.

Back to top button