Technology

Stratasys J850 Pro: multimaterialen zonder full color

Goedkopere PolyJet printer voor productontwerpers

Stratasys breidt de J8 serie uit met de J850 Pro. Deze multimaterialen 3D printer is bedoeld voor engineers die prototypes willen printen voor conceptuele evaluaties, design validatie en functionele testen. In totaal kan de J850 Pro zeven verschillende materialen in één werkstuk printen, waaronder het transparante VeroUltra.


De Stratasys J850 Pro komt naast de J850 Prime. Het grote verschil zit in de mogelijkheid om full color te printen. Ontwerpers die dat zoeken, moeten naar het al langer bestaande model kijken. Wie zonder full color kan, maar wel meerdere materialen in één print wil combineren, haalt met de nieuwe printer een goedkopere oplossing in huis. Ze krijgen wel een printer die twee keer zo snel print; met en bereik van 490 bij 390 bij 200 mm . Daarnaast kan de Pro versie naderhand via een software-update opgewaardeerd worden tot een Prime versie.

Tot zeven materialen in één print

Stratasys ziet in de multimaterialen 3D printer J850 Pro een oplossing voor ontwerpers die meerdere materialen in hun prototypes willen gebruiken. In plaats van elk materiaal apart te printen, elk onderdeel na te bewerken en ze dan samen te stellen, kunnen ze nu het prototype met zeven materialen in één keer printen. De toepassingen, zoals fit en function testen, simulatie van structuren, schokbrekers en spuitgietmatrijzen vind je in uiteenlopende sectoren, van consumer goods tot medische systemen, de onderwijsmarkt en servicebureaus. Tot de materialen die nu beschikbaar zijn, behoren onder andere de volledige lijn grijstinten van de Vero materiaallijn, de hele lijn Agilus30 flexibele materialen, VeroClear, VeroUltra en de Digital ABS materialen van Stratasys.

In de Benelux is Seido-Systems Stratasys dealer

Back to top button