Manufacturers

Stratasys bouwt nieuw logistiek hub voor Britse markt

AM markt groot Brittannië heeft met omvang van 500 miljoen pond

De Britse markt voor additive manufacturing is momenteel al zo’n half miljard Britse ponden waard en gaat komende jaren naar verwachting met 10 procent per jaar groeien. Voor Stratasys reden genoeg om te investeren in een nieuwe logistiek hub in Oxford.


Het nieuwe logistieke hub voor het Verenigd Koninkrijk wordt ruim 36.000 vierkante meter groot. Van hieruit wil de 3D printerfabrikant de markt sneller kunnen beleveren. Stratasys heeft momenteel in het Verenigd Konikrijk al een installed base van meer dan 3000 industriële 3D printers.

Het nieuwe logistieke centrum telt 2.400 palletplaatsen en kranen die tot 15 ton tillen.

Dichter op deze groeimarkt zitten

De nieuwe locatie zal douanevrije handel mogelijk maken en Stratasys in staat stellen een breder en sneller bereik te hebben op de Britse markt. Extra investeringen in automatiseringstechnologieën op de locatie zullen de doorlooptijden voor klanten in het Verenigd Koninkrijk verder verkorten. Yann Rageul, VP Commercial Enablement bij Stratasys zegt over het nieuwe magazijn: “Het Verenigd Koninkrijk is een zeer strategisch gebied voor ons geworden, dus het is van vitaal belang dat we dichter bij de markt zijn in termen van aanwezigheid, terwijl we ook de toegenomen veelzijdigheid hebben om ons algehele serviceaanbod te verbeteren. Het verkorten van doorlooptijden is een van onze belangrijkste doelen en het hebben van deze state-of-the-art opslagfaciliteit op Britse bodem zal dat vergemakkelijken.”

Ook ontwikkeling uit het Verenigd Koninkrijk

De strategie voor additive manufacturing (AM) in het Verenigd Koninkrijk is een belangrijk onderdeel van de algemene nationale High Value Manufacturing-strategie. Additive manufacturing blijft voor producenten een cruciale enabling technology. De omvang van 500 miljoen Britse ponden zal dan ook, verwacht men, jaarlijks met 10% groeien. Stratasys ziet het VK niet alleen als afzetmarkt maar haalt er ook technologie vandaan, al dan niet door samenwerking met partners (zoals Xaar bij de ontwikkeling van de poederbed printer SAF) of overnames, zoals later met Xaar gebeurde en met SLA-technologie door de overname van RPS.

Investering in ontwikkelaar medische modelleer software

Vorig jaar heeft Stratasys, zo maakt het nu bekend, $10 miljoen geïnvesteerd in de startup Axial3D in Belfast. De startup op het gebied van medische technologie biedt AI-gestuurde software om digitale bestanden zoals MRI-scans van de anatomie van patiënten snel om te zetten in 3D-printbare bestanden, om chirurgische teams te helpen bij het plannen en oefenen van operaties en om te helpen bij medisch onderwijs en de ontwikkeling van medische apparatuur.

In de Benelux kun je voor Stratasys 3D printers terecht bij Seido-Systems.

Back to top button