softwareTechnology

Materialise introduceert nieuwe software voor 3D metal printing

Materialise kondigt voor Formnext nieuwe software voor industriële additive manufacturing van metalen componenten. De nieuwe software, specifiek voor 3D metaal printen ontwikkeld, moet het Vlaamse bedrijf in de metaal AM industrie net zo’n sterke positie bezorgen als in de polymeer AM industrie met Magics is opgebouwd.

 

Overname Duits metaalgietbedrijf

Materialise heeft onlangs de positie in additive manufacturing van metalen componenten onlangs versterkt met de overname van ACTech. Dit is een Duits bedrijf dat jarenlange ervaring heeft in de productie van zeer complexe gietstukken. Materialise wil met deze overname de ontwikkeling van het eigen Metal Competence Center versnellen. Het Belgische bedrijf wil een sterke positie opbouwen in de markt voor complexe 3D geprinte componenten. De nieuwe software maakt onderdeel uit van deze strategie.

 

De overname van ACTech levert Materialise vooral kennis van metaalbewerking op. 

 

Sneller positioneren in AM industrie

ACTech wordt nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe software voor metaal printen en bewerken. Het Duitse bedrijf brengt kennis en ervaring op het vlak van nabewerken van complexe onderdelen in. “Met deze acquisitie versterken we de manufacturing en software backbone die de volledige industrie ondersteunt”, zei Materialise topman Wilfried Vancraen bij het bekendmaken van deze overname. Hiermee wil het de positionering in de 3D metaalprintmarkt versnellen. De nieuwe software wordt aangekondigd als uniek, zonder verdere details bekend te maken.

 

Met Tailored Fits zet Materialise een volledig digitale supplychain op die de skischoenenproductie disruptief gaat veranderen. 

 

Voorbeelden digitale supply chains

Materialise toont verder op Formnext de twee digitale supplychains. Deze werden al tijdens Materials World Conference gepresenteerd. Hierbij gaat het om maatgemaakte brillen samen met Yuniku en de recent gestarte productie van op maat gemaakte inlegzolen voor skischoenen. Het concept van de 3D geprinte zolen voor skischoenen is afkomstig van het Zwitserse Tailored Fits, dat op termijn een volledig binnenwerk voor een gepersonaliseerde skischoen wil printen. Op Formnext wordt van beide digitale supply chains gedemonstreerd hoe het 3D scannen en de software data verwerken tot een file voor de 3D printer.

Verder presenteren Siemens, HP, EOS en andere partners nieuwe oplossingen waarin de software van het Vlaamse bedrijf is geïntegreerd.
Formnext vindt van 14 – 17 november plaats in Frankfurt.

In de nieuwste editie van 3D Print magazine kun je méér lezen over hoe verschillende bedrijven bezig zijn software te ontwikkelen specifiek voor 3D metaalprinten en de nabewerking integreren.

 

 

Back to top button