3D printmarktManufacturers

SEIDO Systems breidt uit naar Frankrijk

Seido Systems heeft het dealerschap van Stratasys voor de totale Franse markt in handen gekregen. Dit betekent een behoorlijke uitbreiding voor het bedrijf in Kortrijk, dat al meer dan tien jaar als Stratasys dealer succesvol opereert in Nederland , België en Luxemburg. De Franse AM-markt is namelijk aanzienlijk groter dan die in de Benelux.


Stratasys biedt Benelux dealer het Franse dealerschap aan

Karl Wallecan, die in 2009 met het verkopen van Stratasys 3D printers startte, noemt het een “once in your lifetime” kans om de Franse markt op te gaan. “Tegen zo’n aanbod kun je geen nee zeggen”, zegt Karl, die door Stratasys werd gevraagd om de verkoop, support en onderhoud in heel Frankrijk te gaan verzorgen. Het is ook een beloning voor het werk dat Seido Systems voor de Amerikaans-Israëlische 3D printerfabrikant in de Benelux heeft verzet. “We zijn vanaf het begin altijd trouw gebleven aan Stratasys en er geen andere merken bij genomen omdat Stratasys een complete lijn aanbiedt, van prototyping tot en met serieproductie.”

Karl Wallecan en Mieke Struye: tien jaar succesvol ondernemen in de 3D printindustrie beloond met het dealerschap in Frankrijk.

Lees hier het interview met Karl Wallecan en Mieke Struye dat eerder in 3D Print magazine verscheen

Verdubbeling in het verschiet

Het dealerschap in Frankrijk betekent voor het Vlaamse bedrijf een behoorlijke groei. Karl Wallecan verwacht dat de onderneming qua aantal medewerkers nu snel meer dan zal verdubbelen. Om de groei goed te managen, is hij bezig om een eigen organisatie in Frankrijk op te zetten. “We hebben al een directeur voor Frankrijk aangetrokken met de nodige ervaring in de 3D printindustrie. De service in Noord-Frankrijk doen we nu nog vanuit Kortrijk, maar ook dat willen we vanuit Frankrijk gaan doen.” Voor de activiteiten in de Benelux heeft de uitbreiding naar de Franse markt geen directe gevolgen. Seido Systems blijft België, Nederland en Luxemburg vanuit Kortrijk en Eindhoven bewerken.

Frankrijk grote AM-markt

De Franse AM-markt is behoorlijk groot. In Europa is het de 4e grootste AM-markt, aldus recente cijfers van de Franse overheid. Het is voor Stratasys een belangrijke markt. Stratasys France heeft in het land een marktaandeel van 29% als het om industrieel 3D printen gaat en is daarmee de grootste partij. De meeste toepassingen zijn te vinden in de elektronica industrie (22%), automotive (19%), biomedisch (16%), aeronautics & aerospace (10%) en defensie (5%). Onder andere in het aerospacecluster in Toulouse wordt 3D printen van hoogwaardige kunststofonderdelen veelvuldig toegepast. Daar zijn inmiddels toeleveringsbedrijven actief waar meerdere Fortus 900mc printers staan, dé AM-machine voor serieproductie die Stratasys eveneens in een voor de luchtvaartindustrie gecertificeerde uitvoering levert.

Stratasys J850
De Franse Erpro Group heeft eind 2019 als eerste in Europa de nieuwe J850 full color printer gekocht.

Nieuwe markten zijn de mechanische industrie en de markt voor luxegoederen. Eind vorig jaar kondigde de Franse Erpro Group aan als eerste in Europa te hebben geïnvesteerd in de nieuwe J850 full color printer van Stratasys.

Back to top button