Applications

SDD 3D print in 30 uur 200 machine-onderdelen

SDD in Emst heeft de Ghetto Blaster 3D printer doorontwikkeld tot de SDD 3DP1204. Hiermee 3D print de producent van machines voor de copierindustrie maandelijks meer dan 1200 onderdelen voor de eigen productie. Met de vier printkoppen levert de FDM printer productiewerk.

Productieversie van industriële 3D printer op RapidPro

AMR Europe, het 3D printbedrijf van SDD, toont op RapidPro 2018 in Veldhoven de definitieve productieversie van de SDD 3DP1204. Dit is een industriële filamentprinter die met vier koppen tegelijk kan printen. Bij de recente productierun leverde dat in 30 uur tijd vier sets van elk 50 onderdelen op, die meteen daarna ingebouwd konden worden.

 

Een voorbeeld van een groot product met veel dunne opstaande wanden, 3D geprint op de grote machine.

 

1200 machine-onderdelen per maand

“We printen er zelf ondertussen 1200 onderdelen per maand op”, zegt Roland Oudsen, CEO van SDD. Het gaat dan om kunststof onderdelen voor de machines die SDD bouwt voor fabrikanten van A-merken kopieermachines. In de fabriek in Emst worden deze on demand 3D geprint, afgestemd op de productie van de komende dagen. Het grote printbed leent zich eveneens voor het 3D printen van grote producten. Een voorbeeld hiervan is een machine-onderdeel dat ongeveer 40 centimeter breed is en zo’n 70 centimeter lang. Binnenin zitten rechtopstaande wanden, elk enkele millimeters dik met weinig ruimte er tussenin. Ondanks de afmetingen is er geen enkele sprake van vervorming (warping). De machine heeft een bouwvolume van 1200 bij 600 bij 300 mm en wordt met 1, 2 of 4 printkoppen geleverd. SDD heeft de 3D printer ontwikkeld als reactie op teruglopende productieaantallen en het feit dat elke fabrikant zijn eigen designaccenten. Daardoor moest de machinebouwer op zoek naar een alternatieve productietechnologie vinden. Ook voor spuitgietdelen moest een andere techniek gezocht worden met de teruglopende seriegroottes. Daarnaast wilden de opdrachtgevers kortere leadtimes.

 

De 3D printer is met 1, 2 of 4 printkoppen leverbaar.

 

Ook 3D metaalprinten

AMR Europe gaat de grote FDM printer dit jaar in de markt zetten. Het 3D printbedrijf vertegenwoordigt verder onder meer OR Laser dat inmiddels een tweede versie van de 3D metaalprinter ORCreator heeft ontwikkeld. Deze versie beschikt over een geïntegreerde freesmachine die de 3D geprinte onderdelen tussentijd nabewerkt.

RapidPro vindt op 7 en 8 maart plaats in Veldhoven

 

Back to top button