Materials

Sandvik investeert 200 miljoen SEK in poederfabriek

Sandvik investeert 200 miljoen Zweedse Kronen in een nieuwe fabriek voor de productie van titanium en nikkelpoeder voor additive manufacturing. Sandvik speelt hiermee in op de verwachting dat de vraag naar AM metaalpoeders aantrekt in de komende jaren.

Inspelen op verwachte groei van 3D metaalprinten

“Deze investering maakt toekomstige groei mogelijk”, zegt Annika Roos, hoofd van het productsegment Powders bij Sandvik Materials Technology. “We bieden nu bijna alle relevante legeringen aan. Daar bovenop ondersteunt de investering de additive manufacturing business van Sandvik in zijn geheel.” Göran Björkman, president Sandvik Materials Technology, bestempelt de metaalpoeder activiteiten van strategisch belang voor het bedrijf. “Je moet deze investering zien als een signaal naar een sector waarin we erg geloven.

 

In 2020 operationeel

De nieuwe fabriek komt in Sandviken te staan, naast de installaties die het ruwe titanum aanleveren. In Sandviken heeft het concern ook een additive manufacturing center voor onderzoek en ontwikkeling. De nieuwe fabriek wordt in 2020 in gebruik genomen.

Nog niet zo lang geleden zei de topman van de gehele groep in een interview ook al dat hij 3D metaalprinten als een belangrijke activiteit ziet die de gereedschapbusiness van Sandvik Coromant wel eens kan gaan beïnvloeden.

 

 

Back to top button