Materials

Sabic: nieuw filament met hoge schokweerstand voor Fortus 3D printers

Sabic introduceert op Formnext een nieuw type filament voor FDM printers, dat onder andere geschikt is voor vliegtuigonderdelen, automobielindustrie en consumenten producten. Sabic richt zich met het nieuwe materiaal op gebruikers van de Stratasys Fortus 3D printers.

 

Filament met hogere schokweerstand

Het gaat om filament met een hogere schokweerstand. Volgens Sabic aanzienlijk hoger dan de gangbare filamenten die momenteel in deze markt beschikbaar zijn. Het nieuwe materiaal moet tegemoet komen aan de groeiende vraag naar AM materialen met betere prestaties dan de huidige filamenten. Het nieuwe filament vormt het begin van een lijn 3D printmaterialen die zich onderscheiden van de bestaande. Sabic wil deze nieuwe lijn komende jaren verder uitbreiden. Met deze materialen moet 3D printen worden uitgebouwd tot een volwaardige productietechnologie.

 

Uitbreiding bestaand portfolio

In het persbericht over het filament noemt Sabic nadrukkelijk dat het filament werd ontwikkeld voor gebruik met de Stratasys Fortus 3D printer. Eerder dit jaar introduceerde het hiervoor al een aantal andere filamenten én versterkte compounds voor groot formaat 3D printers. Daaronder polycarbonaat, ABS en PEI. Op Formnext toont Sabic enkele producten die geprint zijn met het nieuwe materiaal. Dat is gedaan in zowel het AM Center of Excellence in Pittsfield in de VS als in Bergen op Zoom. Sabic toont in Frankfurt ook een sectie van het door Livrea Yacht geprinte prototype van een jacht. Dit door Autodesk getekende prototype is geprint op de Big Area Additive Manufacturing (BAAM) machine waarover Sabic beschikt.

Formnext vindt van 14-17 november plaats in Frankfurt

Back to top button