3D printmarkt

Rolls-Royce kiest voor SLM500 Quad

Vliegtuigmotorenbouwer Rolls-Royce kiest voor de 3D metaalprinter van SLM Solutions met vier lasers aan boord. De keuze is op de SLM500 Quad gevallen vanwege enerzijds de productiviteit dankzij vier lasers, anderzijds de manier waarop SLM Solutions de gasstroom in de bouwkamer regelt.

Na een tegenvallende resultaten en een wisseling in het topmanagement, komt SLM Solutions weer eens met positief nieuws naar buiten. Het heeft Rolls-Royce binnengehaald als klant. De Britse producent van vliegtuigmotoren wil de volgende stap zetten op het vlak van additive manufacturing en de tot nog toe ontwikkelde technologie opschalen naar 3D metaalprinters met vier lasers. Dat gaat men nu samen met SLM Solutions doen, waarbij beide bedrijven eveneens nauw samenwerken aan de voor de luchtvaart noodzakelijke certificering.

Hoge productiviteit dankzij vier lasers geeft de doorslag

Tot 171 cm3 metaal per uur printen

De keuze voor het vlaggenschip van SLM Solutions, de SLM500 Quad, heeft meerdere redenen. Allereerst zoekt Rolls-Royce productiecapaciteit. De vier laserbronnen spelen daar een rol bij, net zoals het automatisch zeven en hergebruiken van poeder. Dit gebeurt alles in een gesloten systeem, om het aantal manuele handelingen te minimaliseren. Dankzij de vier lasers van elk 700 W kan de machine per uur 171 cm3 metaal opbouwen. De vier lasers bestrijken het volledige bouwvolume.

Gecontroleerde gasstroom

Een tweede reden waarom de keuze op de SLM500 Quad metaalprinter valt, heeft te maken met de manier waarop de gasstroom in de machine wordt geregeld. Omdat dit direct van invloed is op de kwaliteit van de werkstukken die de machine bouwt, heeft Rolls-Royce extra op dit punt gelet. Onderdeel van de afspraken tussen beide bedrijven is dat Rolls-Royce tevens als bètaklant gaat fungeren voor nieuwe toebehoren die de Duitse fabrikant voor de SLM 500 Quad ontwikkelt. “We werken nauw samen om een gecertificeerde kwaliteit per onderdeel te garanderen”, zegt Meddah Hadjar, de recent aangetreden CEO van SLM Solutions.

SLM Solutions wordt in de Benelux vertegenwoordigd door EKZO 


Back to top button