ManufacturersMaterials

Rize gaat samenwerken met Sindoh

Rize gaat een strategische samenwerking aan met Sindoh, de Koreaanse 3D printerfabrikant. Doel van de samenwerking is om op meer scholen een veilige 3D printtechnologie te implementeren. Veilig in de zin van emissievrij.


De beide bedrijven hebben hun samenwerking aangekondigd op 3DExperience World in Nashville, het nieuwe evenement van SolidWorks dat deze week voor de eerste keer plaatsvindt. Dassault Systèmes, het moederbedrijf van SolidWorks, heeft sinds vorig jaar een belang in Rize. En de softwareontwikkelaar werkt al langer samen met Sindoh, dat destijds de eerste was die een add in voor de ontwerpsoftware klaar had.

Rizium materialen voor Sindoh printer

De eerste stap in de samenwerking is dat Sindoh twee van de FDM printers uit het portfolio geschikt gaat maken voor de Rizium materialen. In april of mei zal het carbon gevuld filament als eerste beschikbaar komen op de 3DWOX desktop en 7x industrial 3D printers. Later wil Sindoh ook de Augmented Polymer technologie integreren, wat betekent dat met een aparte nozzle in de 3D printer kleur aan de kunststof wordt toegevoegd.

Hetzelfde onderdeel, 3 keer verschillend geprint op de Rize 3D printer. Links een full color afdruk van een FEM-analyse, in het midden geprint met carbon versterkt filament en rechts het prototype.

Scholen en universiteiten

De samenwerking moet er vooral toe leiden dat de Rizium materialen meer gebruikt gaan worden op scholen, waar Sindoh een sterke positie heeft. De reden hiervoor is, aldus Andy Kalambi, CEO van Rize, dat zij tot nog toe de enige 3D printerfabrikant zijn die over het UL 2904 Greenguard certifiaat beschikt. Dit is een certificaat dat waarborgt dat bij het 3D printen geen nanodeeltjes of vluchtige organische stoffen vrijkomen, die volgens Kalambi op langere termijn een bedreiging vormen voor de gezondheid. Sindoh denkt op zijn beurt met de nieuwe materialen en de grotere 7x serie 3D printers de positie in de industrie te kunnen versterken. In de loop van dit jaar breidt de Zuid-Koreaanse printerfabrikant het portfolio verder uit met een SLS printer, kondigde CEO Byoungbag Lee aan. “De unieke Rize technologie waardeert de Sindoh 3D printers op en stelt ons in staat om door te dringen in industriële markten.”

FOTO: Byoungbag Lee (links), Ken Clayton (SolidWorks) en Andy Kalambi (Rize) bezegelen de samenwerking.

Back to top button