Manufacturers

Rejig gaat met Duitse Amecos in zee voor DACH regio

Presentatie SLS printer in Duitstalige markten tijdens Rapid.Tech 3D

De Belgische fabrikant van SLS-printers Rejig gaat in zee met het Duitse Amecos om de Rejig S100 in de Duitstalige landen in de markt te zetten. Amecos vertegenwoordigt al een aantal andere 3D printerfabrikanten en softwareleveranciers in de DACH-regio.


Rejig zet hiermee een volgende stap om een positie op te bouwen in de Europese AM-industrie. Dennis Vandenbussche, oprichter en CEO van Rejig. “Amecos heeft een zeer diepgaande kennis van het industriële AM-landschap in de DACH-regio en het zou voor ons onmogelijk zijn om te slagen zonder zo’n sterke partner.” De lancering in de DACH regio vindt van 14-16 mei plaats op Rapid.Tech 3D, de AM-beurs in Erfurt.

Van links naar rechts: Tom Peeters, Product Manager Rejig; Andreas Tulaj, Managing Director Amecos; Steffen Reinfurth, Managing Director Amecos; Dennis Vandenbussche, CEO Rejig


Werkpaard voor grote volumes

Voor Amecos, een sales en consultancy organisatie op het vlak van 3D printen, betekent het dealerschap voor Rejig een verbreding van het aanbod voor de AM industrie in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Andreas Tulaj, medeoprichter van Amecos: “Met de toevoeging van de S100 dekken we nu elke behoefte in de industriële AM-markt.” Het bedrijf heeft al vertegenwoordigingen van onder andere Axtra 3D, Q.Big, Trinckle en materiaalspecialist GS Pro. Andreas Tulaj ziet de kansen voor de Belgische SLS machine goed in, maar het is een van de moeilijkste, meest veeleisende marktsegmenten in additive manufacturing. “Het is lang geleden dat een volwassen machine als de S100 op de markt kwam.” De S100 heeft zijn effectiviteit als werkpaard voor grote volumes al bewezen in de productiefaciliteiten van Materialise.


Game changer door lage verversingsfrequentie

Hij bestempelt het kunnen printen met een extreem lage verversingsfrequentie voor het poeder als een game changer, zowel in economisch als ecologisch opzicht. Met de Belgische 3D printer kan men in principe met 100% gebruikt PA12 printen. Daarnaast wijst hij op de open parameterinstellingen van de S100 en het gegeven dat Rejig door het bouwen en onderhouden van S100’s laat zien een betrouwbare machinebouwer en onderhoudspartner zijn te zijn. “Als er een bedrijf is dat klaar is om de status quo in de SLS-markt uit te dagen, dan is het Rejig wel.”


Groeiende interesse

Dennis Vandenbussche ziet op dit moment de interesse voor SLS printen toenemen. Maakbedrijven zoeken steeds meer open AM platformen. De open parametersettings van de S100 biedt de gebruikers de volledige controle over de AM machine zoals ze dit gewend zijn bij andere industriële machines. Volgens Vandenbussche precies wat maakbedrijven zoeken omdat niemand een black box accepteert.

Back to top button