ApplicationsTechnology

RapidPro: Orlas Creator naar de Benelux; robots en 3D printen: 3D print je dessert

RapidPro belooft heel wat nieuws. Op de valreep nog een aantal zaken die zeker de moeite waard zijn, zoals een 3D metaalprinter onder een ton, een spuitgietbedrijf dat overstapt op 3D printen en: food printing. Dat laatste demonstreert ByFlow. De 3D printer verwerkt echter net zo goed andere materialen.

Hier vind je een overzicht van eerder nieuws over RapidPro 2017

 

AMR Europe reseller Orlas Creator

 

Creator
De bouwkamer met het cilindrische bouwplatform. De recoater draait één keer rond om een nieuwe laag poeder aan te brengen.

Klaar voor RapidPro in Veldhoven? Op de beurs heeft AMR Europe een aardige primeur. De leverancier van 3D printers stapt in het 3D metaalprinten. Afgelopen maand heeft AMR Europe een overeenkomst afgesloten met OR Laser. De Duitse fabrikant van laserlassystemen voor de matrijzenindustrie lanceerde op FormNext afgelopen jaar een 3D metaalprinter de Orlas Creator. De poederbedmachine onderscheidt zich onder andere door de zeer compacte afmetingen, de compleetheid inclusief speciale CAM software en de prijs. Vooral dat laatste is een doorbraak in metaalprinten. AMR, dat als reseller voor de Benelux gaat opereren, heeft als eindprijs voor de Orlas Creator een prijs van € 95.000 vastgesteld. De resellerovereenkomst is net pas gesloten, te kort dag om de machine naar Veldhoven te kunnen halen. AMR heeft wel 3D geprinte onderdelen op de stand.

 

BASF PA6
De nieuwe ProMaker 1000 gaat onder meer printen met het PA6 dat BASF ontwikkelt.

3D printen, robots en spuitgieten

NextStep3D belooft de combinatie van 3D printen (kunststof) met robots op RapidPro te tonen. Het gaat om de robots van Universal Robotics die aan de 3D printers worden ingezet. NextStep3D vertegenwoordigt naast de Nederlandse printerfabrikant Atum3D ook het Franse Prodways. Dat heeft net een casestory van een Duitse kant vrijgegeven. Hahn-Schickard uit Duitsland presenteert binnenkort op de 3D printconferentie AMUG in de VS hoe het erin geslaagd is om met de Prodways ProMaker L5000 in combinatie met het innovatieve PLASTCure Rigid 10500 hars het spuitgietproces volledig naar het 3D-printproces om te zetten. De Duitse organisatie doet toegepast onderzoek en ontwikkeling op het gebied van microsystemen engineering, micro-assemblage technologie, et cetera.

 

 

Voedsel 3D printen

Op de stand van Lay3rs 3dprinting demonstreert ByFlow de Focus. Dit is een draagbare 3D printer die geschikt is voor uiteenlopende materialen. Dankzij de snel te wisselen filament en pasta printkop kan men naast de plastics ook printen met biorubber, porselein, hout, siliconen, bronsklei én zelfs voedsel. Omdat het printbed stil staat, is kalibreren niet nodig. Een van de materiaalengineers van de Nederlandse printerfabrikant heeft afgelopen maand een Meringeu desert ontwikkeld voor de 3D printer. Eiwit, suiker, water en flycosesyroop zijn voldoende. En natuurlijk de 3D printer van Byflow. Het recept vind je hier. En de demonstraties met voedsel printen vinden op RapidPro elke dag plaats om 11.00, 13.00 en 15.00 uur op de stand van Lay3rs.

 

Back to top button