software

PTC Creo: directe toegang tot 3D printers met Materialise Build Processor

Engineers die met PTC Creo werken, krijgen in hun designomgeving direct toegang tot 3D printers die uitgerust zijn met Materialise Build Processor. De twee bedrijven willen met deze samenwerking het maakbedrijven gemakkelijker maken om 3D printen als productietechniek in te zetten.

 

Bedrijven willen gat tussen ontwerpen en 3D printen dichten

Materialise en PTC gaan samenwerken. Dit moet ertoe leiden dat het gemakkelijker wordt voor design engineers om in hun CAD omgeving, in dit geval PTC Creo, hun modellen printklaar te maken. “Onze samenwerking met PTC zorgt voor verbeterde 3D print capaciteiten in PTC’s CAD software en maakt het maakbedrijven gemakkelijker om 3D printen in hun onderneming te integreren”, zegt Stefaan Motte, vice president en algemeen directeur van Materialise Software. “Dit helpt engineers te gaan denken in termen van additief in plaats van in traditionele maaktechnieken voor een snelle productontwikkeling.”

 

Materialise Build Processor en PTC Creo

De samenwerking draait om de Materialise’s Build Processor, die in tal van 3D printers wordt gebruikt. Dit zijn industriële als semi-professionele machines. Deze printers zijn via de nieuwe versie van PTC Creo direct benaderbaar vanuit de CAD omgeving. Ook 3D metaalprinters worden ondersteund. De Creo gebruikers krijgen eveneens direct toegang tot de software van Materialise om de support te optimaliseren. Hierdoor krijgen ze meer controle over het ontwerp van supportstructuren. Brian Thompson, senior vice president en algemeen directeur CAD segment bij PTC: “Samen met Materialise slaan we een brug van CAD design software en de 3D printmachines. Nu 3D printen een prominenter deel van de gereedschapkist van maakbedrijven wordt, werken we samen met Materialise aan een robuuste ondersteuning van de technologie in Creo.”

PTC heeft eerder al in Creo 4.0 een additive manufacturing extensie geïntegreerd. Hiermee kunnen ontwerpen meteen worden doorgestuurd naar 3D printers van Stratasys en 3D Systems. Ook zijn specifieke functies voor 3D printen beschikbaar in de software.

 

Back to top button